09.03. Thursday 20:00

Budapest Bár

Kitűnő zenekar, fantasztikus egyéniségű énekesek és nagyszerű dalok – mára elmondhatjuk, hogy a Budapest Bár megváltoztatta a véleményünket arról, hogy hogyan szólal meg egy cigányzenekar. 2014-ben két lemezt jelentettek meg, Húszezer éjszakás kaland és Délutáni csókok címmel, 2015-ben pedig egy különleges klezmer albumot készítenek. Ezen a koncerten ebből az ezerszínű, de a Budapest Bár zenekar kitűnő zenéje által összefogott repertoárból válogatnak. Természetesen a régi nagy kedvencek sem maradnak ki a műsorból.
 
A Budapest Bárt Farkas Róbert alapította és vezeti. Eredeti szándéka az volt, hogy a új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Az együttes megalakulása óta több generációs kedvenccé vált – számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, vagy nagyon közismerteket öltöztettek új köntösbe. Korok, kultúrák és generációk találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt.
 
Nem álltak meg azonban azoknál a daloknál, amelyek illeszkednek egy cigányzenekar repertoárjához. A régi kuplék, filmdalok és slágerek után tovább haladtak korban és tovább feszegetik a cigányzenekari hangzás határait. Aki volt mostanában a zenekar koncertjein, hallhatta, hogy a zenekar a 20-as 30-as évekhez fűződő rajongása mellett egyre többször nyúl a közelmúlt emblematikus rock- és pop slágereihez. Feldogoztak Tom Waits, Simon and Garfunkel, Nick Cave, LGT, David Bowie számokat is. Valljuk be, nem nagyon hallottuk még cimbalmon ezeket a dalokat.
 
Idény új irányban folytatnak kísérletet: Tania Saedivel (aki a bécsi elektronikus – és jazz színtér ismert énekesnője, dolgozott többek között a Sofa Surfers-szel, a Dela Dappal) nemzetközi rock – és popslágerek feldolgozásába kezdtek. Quenn, David Bowie, Led Zeppelin, The Cure: megnézzük, hogy szólnak majd egy cigányzenekar előadásában!
 
A Budapest Bár zenekar: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő), Kisvári Ferenc (dob)
Énekesek:  Behumi Dóri, Németh Juci, Frenk, Ferenczi György, Kollár-Klemencz László, Szűcs Krisztián és Tania Saedi

Belépő elővételben: 2900 Ft, a koncert napján: 3500 Ft

Elővételes jegyek a koncert napját megelőző nap éjfélig,  csak ONLINE kaphatóak.