07.29. Sunday 20:00

Cabaret Medrano

A 2016-ban 15. születésnapját ünneplő Cabaret Medrano egy jellegzetesen budapesti zenekar, amely zenéjében és szövegeiben is ötvözi a város sokszínűségét. Stílusuk három réteg: a magyar népzene, a klezmer és a balkáni zene ötvözete, vagyis három kultúra találkozásának metszéspontjában áll.
Az együttes Verebes György vajdasági magyar festő és Kamondy Imre fővárosi költő-színész barátságából született a pesti romkocsmákkal együtt az ezredfordulón. Több daluk is szól ezekről a kultikus helyekről (pl. Szimpla Kert – Casablanca).
Legutóbbi lemezük megjelenése óta egyre több felkérést kapnak: játszottak többek között a Művészetek Palotájában, a Nemzeti Múzeum kertjében a Múzeumok Majálisán, az erdélyi Héttorony Fesztiválon, 2016-ban Lengyelországban turnéztak, 2017-ben pedig Erdélyben és egy nyugat-európai turnén jártak.
Zenéjükben sok az improvizatív elem, ezért minden koncert egyedi és megismételhetetlen. Szívesen játszanak együtt vendégzenészekkel is (pl. Gáspár Kálmán cimbalmossal vagy egyszer egy komplett szerb etno-jazz együttessel).
Szövegeik sok rokonságot mutatnak ismert kelet-európai írók (Hrabal, Mrożek) világával, akik szintén a kisemberek hétköznapjairól mesélnek.
Legújabb, más műfajokat is bevonó műsorukat, a „Bohém világ” című darabot 2016 nyarán a Bábel Sound Fesztiválon mutatták be Szalóki Ági és két kitűnő színész, Tóth József és Krausz Gábor közreműködésével.

Belépő: 1000 Ft