05.18. Friday 19:30

Kistehén // Mongoose Limit

19:30 Mongoose Limit
20:15 Kistehén

A 2002-es Én a kistehén Sziget-reklámmal indult útnak a zenekar, azóta pedig nagy utat járt be a Kollár-Klemencz László zenekara. Kétévenként megjelent lemezeiken rendre volt egy-két országos sikerű sláger, gondoljunk csak a Szájbergyerek-re, amit az ovisoktól a nyugdíjasokig mindenki ismert, a hasonlóan komikus Jó Csávó a Márkó-ra, vagy a mulatozós Szerelmes vagyok minden nőbe és a Virágok a réten-re, vagy akár a pszichedelikus Elviszi a szél című dalaikra. A 2012-ben megjelent Elviszlek magammal című lemezen pedig a megszokott szellemes hétköznapi témák mellett, a közéletre is reflektálnak a szövegek. Jó példa erre az Ezt is elviszem magammal című sláger.
2014 végén jelent meg a legfrissebb anyaguk Szomjas Nők címmel, amelyet az egyik kritikában úgy jellemeztek, hogy "minden eddigi munkájuk közül is a legszerethetőbb". Erről a lemezről az abszurdan közéleti Csak kiabálj!-t játszák a rádiók, viszont mindegyik dal kiválóan működik a koncertjeiken abban a sorrendben, ahogy a lemezen találhatóak, ami az „egyben - feljátszás” eredménye.
2016 tavaszától a zenekar egy úgynevezett „Best of Kistehén” műsorral koncertezik egészen a következő lemezig, ami 2017 tavaszára várható.
A műsor érdekessége, hogy a dalok 80 %-át a rajongók szavazták meg a zenekar közösségi oldalán!
Számos díj és külföldi meghívás mellet, a zenekar 2013-ban elnyerte a Transilvanian Music Awards - on az "év alternatív együttese" címet is Erdélyben.

*****

A Mongoose Limit 2011 őszén alakult Kaposváron Ipolyi-Gáts Hunor (gitár/ének), Csermann Ádám (basszusgitár), Csóti Dániel (dob) felállással. A kezdetleges próbálkozások után a zenekar első saját albumát 2015-ben vette fel az Origo Stúdióban. Az Easy album 2016-ban jelent meg digitális formában valamennyi streaming oldalon és online áruházban, valamint CD-n is a Zoolite Music gondozásában. A megjelenést egy lemezmutogató mini turné követett, amelynek első állomása az A38 hajó volt...
A Budapestre költözést követően számos fővárosi klubban játszottak, valamint 2017-ben már második albumukon dolgoznak, amelyből az egyik dal, a Vision szeptemberben jelent meg, illetve a következő egy klippel együtt 2018 elejére várható. Ugyanakkor az új év egy klubturnéval indul a Kistehén előzenekaraként, amely a Hangfoglaló Program támogatásával valósul meg.

*****

Jegyek elővételben kizárólag az online jegyrendszeren keresztül, 1600 Ft-os áron, továbbá normál jegyek a koncert napján a helyszínen, 2000 Ft-os áron kaphatóak.