08.16. Wednesday 19:30

Konyha (vendég: Gustave Tiger)

"A Konyhában mindig jó, mert a hűtőben mindig ég a villany!" - ezzel a felkiáltással alapított zenekart 2010 őszén Szepesi Mátyás énekes-gitáros-dalszerző. Pontosabban ekkor már csak nevet kellett adnia a csapatnak, hiszen addigra elkészült egy négyszámos, erőteljesen 70-es évekbeli hangzású anyag és már csak körbe kellett kiabálnia a közreműködők között: "akkor most csináljunk zenekart?" A demón játszó Herr Attila (Besh O'Drom) basszusgitáros mellett végül Badics Márk (Kéknyúl) lettek a csapat tagjai, ebben a felállásban kezdtek koncertezni és vonultak stúdióba ismét az első lemeznyi dalcsokorral.

2012 decemberében jelent meg debütáló albumuk "Konyhanyelv" címen a Lovasi András nevével fémjelzett Megadó Kiadó gondozásában. A lemezen már alább hagyott a tagság retró-mániája, zeneileg eklektikus képet mutat, viszont megjelent viszont az azóta is jellemző, az érzelmekkel őszinte, mégis természetes viszonyt ápoló szövegvilág. A lemezről több dal - Kiskifli, Asszem visszafekszem, Feltörték a szíved - is ismertté vált kreatív videóklipjeiknek és / vagy a rádiójátszásnak köszönhetően. A csapat a lemez elkészültével sem ült a babérjain: az aktív koncertezés mellett azonnal nekiálltak a dalszerzésnek és egy "út közben elejtett" dal kiadása - Alvópóló, 2013 szeptember - után 2014 februárjában ismét stúdióban találták magukat. Az új dalokat már új basszusgitárossal, Haller Dániellel közösen írták és vették fel, a készülő lemezt két videóklip megjelenésével harangozták be - Lesz majd egyszer, Vegyétek el a mobilom - majd a nyár és a stúdiózás időszakát egy emlékezetes hangulatú, négyéves születésnapi koncerttel zárták le az Instant nagytermében (a koncert lenyomataként videófelvétel is készült).

A második album végül 2014 novemberében látott napvilágot, "Elmentek a szörnyek" címmel. A lemez zeneileg érettebb, letisztultabb képet mutat elődjénél, a szövegek terén pedig sokrétűbb: a szakítós szerelmes daloktól némileg eltávolodva, de a megszokott mélységben ír vidám és komoly témákról - a függőségről (Cukor, só), a szülőktől örökölt ördögökről (Dupla skorpió) és arról, hogy ha valaki nagyon részeg, jobb ha elvesszük a mobiltelefonját (Vegyétek el a mobilom). A csapat ezután országos lemezbemutató turnéba kezdett, amelynek legfontosabb állomása  az A38 Hajó volt, ahol a közönség egy emberként énekelte a csapattal a friss számokat. A zenekar azóta folyamatosan járja az országot, ahol személyes hangú koncertek keretén belül adja elő aktuális műsorát lassan harminc dalos repertoárjából, az egyre bővülő rajongótábor legnagyobb örömére. 

Vendég: Gustave Tiger

Jegyek elővételben kizárólag az online jegyrendszeren keresztül, 1000 Ft-os áron, továbbá normál jegyek a koncert napján a helyszínen, 1500 Ft-os áron kaphatóak.