08.29. Wednesday 20:00

Romano Drom

A Romano Drom és a Kobuci Kert ezzel a nyárzáró programmal kedveskedik a világzene és roma zene kedvelőinek. Hazán egyik legismertebb cigány zenekara, a Romano Drom ad ingyenes koncertet este nyolc órától Óbudán. 
A Romano Drom a magyarországi kortárs cigány kultúra egyik legismertebb képviselője. 1999-es alapítása óta a zenekar bejárta a világot Kairótól–New Yorkig, Dél-Koreától Londonig, Pekingtől-Oszlóig. Turnéztak  Közel-Keleten és Távol-Keleten, számos sikeres tengerentúli koncertsorozat van a hátuk mögött, s játszottak Európa majd’ minden országában.Egyedi zenei világuk zajos sikert aratott, s a legkeresettebb cigány kultúrát ápoló, de világzenét játszó zenekarrá tette a Romano Dromot.
A Romano Drom zenekar apa és fia köré szerveződött. A két Kovács Antal – az Ando Drom zenekarból kiválva, melyben 15 évet töltöttek- új formációt alapítottak, mely saját útját járja immár 19 éve. A Romano Drom, a „Cigányok Útja” az ősi oláh cigány nyelven szólal meg, modern felhangokkal. Idősebb Kovács Antal „Gojma” tíz évvel ezelőtt elhunyt, de a tradíciókat a zenekarhoz csatlakozó unokái viszik tovább. A zenekar megőrizve a gyökereit és a tradíciókat mindig képes volt megújulni, oláh zenei ritmusokat kortárs zenei élménnyé emelve játszani. 

A belépés ingyenes!