09.06. Tuesday 20:00

Szeder

Szeder, azaz Szeder-Szabó Krisztina dalszerző-gitáros-énekesnő 2014 májusában jelentette meg Hab a tetején című debütáló albumát zenekarával. Életigenlő, könnyed, de markáns stílusú, akusztikus hangszerelésű, magyar nyelvű dalait francia sanzon, jazz és folk elemek színesítik. Reggeli dal című szerzeményét több hazai rádió mellett már az MR2 Petőfi is játssza, és az együttes az MR2 Akusztik műsorában is szerepelt.
A Hab a tetején című albumon és az élő koncerteken Kriszti egyedi hangja, zenekari kíséretével alkotott izgalmas univerzuma, a dalok játékossága és humora egyszerre pörget fel (Reggeli dal, Lazsa dal), repít egy elvarázsolt világba (Szél) és csábít némi filozofálgatásra (Őszi dal). Lukácsházi Lucával közösen írt dalszövegei akár önálló művekként is megállnák a helyüket, de a zene által nyerik el azt a vibráló energiát, ami az egész produkcióból árad.
A Szeder-lemez hangfelvételeit Schram Dávid készítette, aki korábban többek között Harcsa Veronikával, Takáts Eszterrel, a Heaven Street Sevennel és a Budapest Bárral is dolgozott. A magánkiadású hétszámos anyag a 21. század lehetőségeit kihasználva közösségi finanszírozással készült el és jelent meg, lelkes kritikákat kapott, és az előkelő 3. helyre került a Deezer magyarországi albumlistáján. A lemezbemutatót május 17-én a budapesti Kino Kávézó mozitermében tartották telt ház előtt, és ezt koncertet azóta már számos további fellépés követte.

Jegyek online elővételben 800 Ft-os áron, normál belépők a koncert napján online és nyomtatott formában a helyszínen, 1200 Ft-os áron kaphatóak.