Hetijegy vásárlása
július
08
SZO
LITTLE G 40 – MEGNYITÓ SZÜLETÉSNAPI KONCERT // Huckleberry Guys >> RÉSZLETEK
július
09-10-11
V-H-K
WORKSHOPOK, FILMVETÍTÉSEK AZ ESERNYŐSBEN - BÁRSZÉKSZÍNPAD A FŐ TÉREN >> RÉSZLETEK
július
12
SZE
WATERMELON SLIM AND THE TRUCKERS // IGOR PRADO FEAT. ANNIKA CHAMBERS // ZONGORISTA TALÁLKOZÓ: BACSA, NAGY, NEMES >> RÉSZLETEK
július
13
CSÜ
T-99 (NL) // HOMESICK MAC (SRB/SWE) // PRIBOJSZKI MÁTYÁS BAND >> RÉSZLETEK
július
14
MEMO GONZALEZ & THE ÖZDEMIRS (USA-INT) //RIPOFF RASKOLNIKOV BAND (A-H) // EDDIE MARTIN (UK) >> RÉSZLETEK
HÉT NAP, HÁROM HELYSZÍN, FÉLSZÁZ MŰVÉSZ ÉS “ÖT ÉV-BLUES”
Évről évre világhírű zenészek és itthoni mesterek gyűlnek össze az óbudai Zichy-kastély kertjében, hogy az élő blues örömébe invitálják a közönséget. Ez a találkozás mára a műfaj talán legfontosabb fővárosi ünnepévé lett: nekik is köszönhető, hogy a kelet-európai blues ma nemcsak egy tradicionális műfaj, hanem eleven, kortárs művészi erő is!

Az ötödik, jubileumi évben egy ezúttal hét napon át tartó eseménysorozattal, több helyszínen, több médiumon keresztül szeretnénk mindazt megünnepelni, ami eddig volt, és a blues ismeretlen tartományait is felkutatni.

A KOBUCI KERT, az Óbudai Nyár, az Óbudai Turisztikai Egyesület és az Esernyős Közösségi Tér erőit egyesítve arra törekszünk, hogy a delta-, a chicagói- vagy éppen a southern-soul-bluesból közvetlenül táplálkozó zenéket átélve fordulhassatok vissza saját blues-kultúránk felé! Erre minden esélyünk megvan, hiszen a fellépő művészek fényes névsora, hitele és tehetsége a blues legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri. Legyen így! Mindenkit szeretettel várunk!