05.28. kedd 20:00

A Snétberger Központ diákjainak és tanárainak koncertje

Közreműködik ifj. Szakcsi Lakatos Béla & Toni Snétberger

Mikor két oldal találkozik: a tehetséges fiatal és a figyelmes, odaadó tanár. A fiatal, aki lehetőséget kap és él vele, tanul, és gyakorol, gyakorol, gyakorol. És a tanár, aki nemcsak meglátja ezt a tehetséget, de képes előhívni, ápolni, elérni, hogy tovább fejlődjön, kibontakozhasson. Mesterek és tanítványok. Lehetőség arra, hogy valaki éljen a tehetségével. Óriási dolog ez. És akkor ott vagyunk mi, a harmadik fél: a néző, akinek örül a szíve, hogy van ilyen a világon.  Meg akik szeretünk gyönyörű zenét hallgatni. 
A Snétberger Alapítvány 9. éve keresi határainkon innen és túl a hátrányos helyzetű, különleges zenei tehetségeket, akik személyre szabott jazz- és klasszikus zenei képzést kapnak a Balaton-felvidéki, felsőörsi központban. 

Ifj. Szakcsi Lakatos Béla kétségkívül a honi jazz egyik legkiemelkedőbb zongoristája, aki kivételes improvizációs tehetségű muzsikusokból álló különböző felállású együtteseivel leleményes hangszínezetű, árnyalt zenei virtuozitással előadott, kifinomultan elegáns előadásairól közismert. Triójával több jeles európai és amerikai jazz zenésszel is felléptek már, elég Tony Lakatos, Rick Margitza, Jean Toussaint, Palle Daniellson, Ed Thigpen, Ravi Coltrane, Jack DeJohnette, John Patitucci, Lew Tabackin vagy Martin Drew nevét említenünk.

Toni Snétberger káprázatos dobos. Játékában érződik a tökéletes „time” és az az utánozhatatlan „feeling”, ami az ilyen típusú zene alapja. A Berlinben élő dobos a világhírű gitárművész Snétberger Ferenc gitárművész fia. Tzumo és Toni egy évig közreműködtek a Snétberger Quartetben and a Solati zenekarban, ahol Magyarországon és a nagyvilágban is sikeres koncerteket adtak.


Tanáraink: ifj. Szakcsi Lakatos Béla, zongora Toni Snétberger, dob Fehér Elemér, basszusklarinét Zenei segítőink: Farkas Zsolt Diákjaink: Farkas Attila, zongora Siklai István, bőgő Danyi Diána, ének A belépés ingyenes!   A koncert a NKA Könnyűzene Kollégiumának támogatásával valósul meg.