05.25. szombat 19:00

Budapest Folk Fest 2019 // Juan De Lerida (FR) és barátai // Marko Markovic Brass Band (SRB)

A Franciaországban élő, spanyol roma származású Juan de Lerida,a „Flamenco Nuevo”, vagyis az új flamenco egyik jeles képviselője. Zenéje tiszta forrásból táplálkozik, amelyet hol dzsesszes, hol pedig klasszikus elemekkel ízesít. Kompozíciói egyszerre táncolhatóak, meghatóak és szabadok.

*****
 
Marko Markovic édesapjától, a legendás trombitakirálytól, Boban Markovictól örökölte zene iránti szeretetét. A családi hagyományoknak megfelelően Marko már ötéves kora előtt elkezdett muzsikálni, és a zene azóta is a szenvedélye. Marko olyan híres művészekkel dolgozott már együtt, mint Emir Kusturica, Goran Bregovic, DJ Shantel, Ivo Papazov, vagy Esma Redzepova. Marko és Boban évekig közös együttesben játszottak, míg 2006-ban Marco megalapította saját fúvószenekarát, amellyel most a Budapest Folk Fest közönségét varázsolja el.
 
*****

22:00 Folkkocsma – Babra
 
 A déli szláv népek és a Balkán ezerarcú zenei hagyományait újjáélesztő Babra 2014-ben alakult Budapesten, Kelet és Nyugat kelet-európai metszéspontján, a még élő tradicionális és az újító szellemű városi kultúrák örök olvasztótégelyében. Az öttagú zenekart a balkáni kultúra iránti rajongás és családi szálak fűzik a Duna mentén letelepedett déli szlávok zenéjéhez, melynek eredetiségét és lelkületét megőrizve hoznak létre a tradicionális dallamokból új zenei formákat, egyéni hangzásvilág és stílus kialakítására törekedve. Első lemezük a Fonó kiadásában jelent meg 2019 tavaszán.

*****

Jegyek elővételben kizárólag az online jegyrendszeren keresztül, 2000 Ft-os áron, továbbá normál jegyek a koncert napján a helyszínen, 2500 Ft-os áron kaphatóak.