05.24. péntek 19:00

Budapest Folk Fest 2019 // Meszecsinka // Tribali (M) // SelectorKA

A Meszecsinka 2018-ban az „Álomban Ébren” című albumával megnyerte a Fonogram díjat a világzenei kategóriában. A zenekar fellépett komoly fesztiválokon Portugáliában, Németországban és Oroszországban, Magyarországon a Sziget Világzenei Színpada és a MÜPA az év csúcspontjai.
2019 májusában jelenik meg a zenekar új albuma, amely tovább viszi az ébren álmodás vonalát. Ez a Meszecsinka első lemeze, amely kizárólag saját kompozíciókból áll. Igen változatos zenét tartalmaz, a már klipen is megjelent gyerekdaltól a halálközeli állapotokat feszegető sámános elszállásig. A zenekar nemzetközi hírneve ahhoz vezetett, hogy az új albuma egy német kiadónál is megjelenik. A vinyl-barátok is örülhetnek: A Budapest Vinyl jóvoltából analóg hanghordozón is vehetik kézbe az új lemezt.

*****

Tribali
 
A máltai Tribali zenekar tagjai több műfajban mozognak otthonosan: a világzene, a pszichedelikus zene, a dance, a reggae, a ska és a blues együtt alkotják sajátos zenei világukat, amelyet számos különleges népi hangszeren (a szitár,  a didgeridoo, a djembe, a hang drum  és népi ének keveréke),  valamint adja, az elektromos gitáron, a dobokon és a basszusgitáron szólaltatnak meg.  pedig a modernebb hangokkal egészíti ki.A tizenkét éve együtt dolgozó csapatnak eddig négy közös lemeze jelent meg nagy sikerrel.


Tribali is a 6 musician cross-genre band from Malta. The band has been around for 12 years and up to this date have released 4 albums. Tribali's sound is unique since it combines a sonic blend of sitar, didgeridoo, djembe, hang drum and ethnic vocals together with the more contemporary sounds of the electric guitar, drums and bass.

*****

Jegyek elővételben kizárólag az online jegyrendszeren keresztül, 2000 Ft-os áron, továbbá normál jegyek a koncert napján a helyszínen, 2500 Ft-os áron kaphatóak.