06.30. csütörtök 19:00

Dánielfy Gergő és az Utazók // Maszkura és a Tücsökraj

Június 30-án csütörtökön Budapesten koncertezik a Dánielfy Gergő és az Utazók. Helyszín a Kobuci Kert, ahol igazi nyári hangulatú koncertet varázsol a csapat a már jól ismert Maszkura és a Tücsökrajjal együtt. A két zenekar legjobb dalai szólalnak meg egy felejthetetlen és hamisíthatatlan fesztivál hangulatú nyári bulin. Lesz hideg sör, finom bor, zene és tánc.

*****

Dánielfy Gergő 2018-ban a Dal című műsor Év Felfedezettje lett, majd zenekart alapított, ami hamar elnyerte a szakma elismerését, hiszen első nagylemezét a Hangfoglaló Program támogatta. Szintén abban az évben a debreceni Nagyerdei Stadionban 20 ezer ember előtt adhatta elő Gergő a zenekar slágerét az ’Elmegyek, elmegyek’-et, ami már több, mint 3,5 millió megtekintésnél tart a Youtubeon. 2020-ban megjelent második nagylemezük Ismeretlen Változó néven, majd a koronavírus adta helyzetből a maximumot kihozván megírták harmadik nagylemezüket is. Az idén Fonogram zenei díjra is jelölt banda Szimpla Vágyak névre keresztelt anyaga 2022-ben jelent meg és egy új oldalát mutatta meg a zenekarnak, ami betekint a szintipop világába, de nem hagyja hátra a megszokott utazók hangulatot. Ez egy sokkal bulizósabb, bevállalósabb és egyben őszintébb oldala a csapatnak -tette hozzá Gergő.

*****

A tizenötéves Maszkura és a Tücsökraj, eddig hét eklektikus popkorongot tett le a magyar tánczene asztalára, melyek által sikerült kellő ismeretségre szerttenni, a tánczenét figyelők szerteágazó, határon innen és túl kialakult köreiben.
A továbbiakban, újjákovácsolt erővel és 
egyben önkéntesen társuló, friss ifjakkal folytatódik a cirip-jelenlét, méltón muzikális zenei lelkekkel egyaránt, mint fontos és elengedhetetlen elemek a karakteres dalok megformálásában. 

Ének-harmonika, dalszöveg: Maszkura
Billentyűk, zongora: Sárdi Tamás
Dobok: Földesi Attila
Gitár: Borbényi Dániel
Basszusgitár: Szentgallay György 

*****

Jegyek elővételben az online jegyrendszeren keresztül, valamint a helyszíni jegypénztárban 2500 Ft-os áron, továbbá normál jegyek a koncert napján online, illetve a helyszíni jegypénztárban, nyitvatartási időben, 3000 Ft-os áron kaphatóak.