09.29. kedd 20:00

Dope Calypso // Deep Glaze

1.500 Ft Kosárba

“Ahhoz nem ragaszkodunk, hogy megmondjuk, hogy a szerelem az élet értelme, inkább arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy bár az életben vannak nagyon komoly és nehéz témák, meg lehet őket úgy is közelíteni, hogy közben megpróbálod k*rvajól érezni magad. Kreáltunk egy elb*szott világot, ami tele van szép dolgokkal.”

Ennél a két mondatnál nem is lehetne jobban összefoglalni a Dope Calypso szellemiségét. Teszik mindezt úgy, hogy közben a 60’ éveket idéző gitár-pop muzsikát tolnak, hihetetlen energiával és életigenléssel megfűszerezve. A színpadon utánozhatatlanok, igazi bohócok, a szó nemes és igencsak embertpróbáló értelmezésében. A srácok a 2014-es Farewell to the Fairy, Goodbye to the Ghost debüt albumuk óta, 5 éven át évente kidobtak egy lemezt telis-tele bomba slágerekkel, úgyhogy bőven lesz miből szemezgetni miközben hangolódtok a koncertre.

*****

Az alternatív és klasszikus rock and roll elemeket vegyítő Deep Glaze zenekar ereje a hitelességében és egyediségében rejlik. Zenéjükben érezhető a folyamatos kísérletezgetés, amely a mediterrán zenék elemeinek használata mellett a különböző stílusok vegyítésében mutatkozik meg. Bemutatkozó, “Unveiled” című kislemezük után, a “Pressure” névre hallgató első nagylemezükkel ismét felrázták a pesti éjszakát. Egyedülállóan telt hangzásukkal, erőteljes színpadi jelenlétükkel lebilincselik a közönséget. 2017 őszén a Black Lips előzenekarnak választotta őket a teltházas A38-as koncertjükre. 2018 őszén Oroszországba indultak első nemzetközi turnéjukra, olyan kultikus helyeken játszottak, mint a szentpétervári Ionoteka, vagy a szamarai Zvezda Klub, de a Moscow Music Week kurátorai is kiválasztották őket.

*****

Jegyek elővételben az online jegyrendszeren keresztül, valamint a helyszíni jegypénztárban 1500 Ft-os áron, továbbá normál jegyek a koncert napján délután öt óráig online, illetve a helyszíni jegypénztárban, nyitvatartási időben, 2000 Ft-os áron kaphatóak.

(Amíg a limitált nézőszámra vonatkozó kormányrendelet hatályban van, a 10 év alatti gyermekek számára is szükséges jegyet vásárolni. Megértéseteket köszönjük.)