08.23. csütörtök 19:30

Elefánt (vendég: Analog Balaton)

Az Elefántot hallgatva egyszerre élhetjük meg a szédítő magasságokat és az ismeretlen, vonzó mélységeket. A filmzene-szerű dalok során szinte szemünk előtt peregnek a finom iróniával átszőtt történetek, azoknak összes csodálatos és hétköznapi szereplőivel együtt. A zene sokrétűsége csupa felfedeznivalót tartogat számunkra: pörgős ütemek és meditatív lassúság váltakoznak, gipsy punk energiák szabadulnak fel, s ezek együtt sanzon hangulattal és erőteljes lendülettel karöltve adják a keringőt a lábunk alá. 
Gomoly című nagylemezük hatalmas sikert aratott, hisz megjelenése után 10 napig vezette a Deezer hallgatottsági listáját (megelőzve külföldi sztárokat, mint például David Guetta), és lemezbemutató koncertjükön megtöltötték a budapesti A38 Hajót is. Számos elismerés mellett azt tartják a legnagyobbra, hogy stabil és népes rajongótáboruk hűsége a kezdetek óta töretlen. Ennek titka a folyamatos megújulás, a meglepetés ereje. Koncertjeik valódi élményt jelentenek, közvetlenségük és energiáik mindig magukkal ragadják a közönség utolsó soraiban állókat is.

Fotó: Sinco 

*****

A Vörös Ákos és Zsuffa Aba alkotta Analog Balaton zenéjét leginkább minimál popként lehet kategorizálni (habár elég nehézkesen lehet ilyen határozott kategóriákat felállítani manapság). Az biztos, hogy kettejük közös világa valami egészen speciális teret tud összehozni, és a nagyon is minimál - azaz egyszámos - indulásuk óta több vidéki és budapesti fellépés során is kiderült, hogy élőben még annál is jobban működik ez.
"A hatásai között Jon Hopkins-t és a Darkside-ot soroló zenekar a Junior Boys-hangulatait is megidéző szerzeményével olyat alkotott, ami ritkaság felénk: egyszerre egyedi gitáros-szintis korszerű popdal és magyarul is jól hangzik" - Recorder
"Az Analog Balaton-projekt sokáig csak a fiókban pihent, és első stúdióban rögzített dalukon, a ‘Medvelábnyom’-on kívül olyannyira analógok, hogy csak élőben csíphetjük el a többi tracket. A fiúk nem titkolt szándéka az egyszerű, letisztult szinti-pop gyártása. Az eddigiek alapján ez működik is: az Analog Balaton zenéje giccsmentes és egyben üdítő, „nem kevés, pont elég”, ahogy a ‘Medvelábnyom’-ban is hallhattuk."

*****

Jegyárak:
Early bird jegyek (az első 100 darab): 1500 Ft
További elővételes jegyek: 2000 Ft
A koncert napján: 2500 Ft