09.05. szombat 10:30

Gyerekkoncertek a Kobuciban // XiloTon 10 - Jubileumi nagykoncert

A XiloTon Ütőegyüttest 2009. decemberében hívta életre hat olyan fiatalember, akik szabadidejüket értékteremtésre szerették volna áldozni. Zenei tanulmányaikat együtt folytatták, melynek során életre szóló élményekkel, tapasztalatokkal lettek gazdagabbak, és meghatározó útmutatást kaptak - nem csak zenei kérdésekben. Legtöbbjük ma már többgyermekes családapa, így az együttmuzsikálás mellett, a produkciók összeállítása során a legfontosabb szempontként a gyermekek szórakoztatását, ízlésviláguk színesítését, és képességeik fejlesztését tekintették. Céljuk - az ütőhangszeres muzsika bemutatásán keresztül - közel vinni az érthető, élvezhető zenét a gyermekekhez és a közönséghez, átadni a zene művelésének örömét, lehetőségeit már óvodás kortól kezdve, illetve mindazt, amit számukra mindezek jelentenek. 
Koncertjeik programja ritmusos, dallamos, foglalkoztató, érdekes, izgalmas, virtuóz, vicces, játékos, és komoly egyben, amelyek színvonalas, könnyed szórakoztatást nyújtanak a legkisebbektől az idősebbekig mindenkinek egyaránt. 
Az együttes kifejlesztett egy olyan pedagógiai módszert is, melynek segítségével komoly eredmények érhetőek el már óvodás korú gyermekekkel is, mivel részesei lehetnek a közös muzsikálás élményének. A módszer egyes elemei az előadások során is megjelennek.

Jegyek online elővételben 1000 Ft-os, a koncert napján online és nyomtatott formában a helyszínen 1500 Ft-os áron kaphatóak. A gyerekkoncertek esetében a 10 év alatti gyermekek számára is szükséges jegyet vásárolni. 

*****

A koncert a NKA Könnyűzene Kollégiumának támogatásával valósul meg.

További gyerekkoncertek a Kobuciban: 

Augusztus 8: Hahó Együttes
Augusztus 15.: Kolompos Együttes
Augusztus 29.: Kaláka