07.06. szombat 20:00

hiperkarma

A megkérdőjelezhetetlen szövegírói kvalitásaiért 2019-ben Artisjus-díjjal kitüntetett Bérczesi Robi zenekara – 2 évvel, a rajongóknak köszönhetően aranylemezzé avanzsált délibáb című közönségkedvenc album után – új lemezzel jelentkezett 2019 elején, hiperkarma – a napsütötte rész címmel. A lemez címadó dala ismerős lehet, hiszen a készülő album előfutáraként már 2018 tavaszán megjelent, azonnal óriási fesztiválsikert hozva a zenekarnak. 2018 nyár elején, június–júliusban a legjátszottabb magyar dal volt a Petőfi Rádióban. Az erdélyi Double Rise Fesztivál saját himnuszaként zászlajára is tűzte.

Az új hiperkarma album, a napsütötte rész a zenekar eddigi legkísérletezősebb lemeze. Nem a klasszikus dalszerkezet határait feszegeti, hanem különböző zenei stílusokat vonultat fel, ami a zenekarra eddig egyáltalán nem volt jellemző. A jelenleg legtöbbet streamingelt drum'n'bass rád talált mellett ott vannak a rádiós, napsütötte popdalok: bár itt lennél, napsütötte rész, egy szövegcentrikus közönségkedvenc hatnyolcados keringő: micsoda kép, egy reggaeton-latinos ritmusra épített, de mégsem kifejezetten vidám dal: akire vártál, és hát maga a lemez eleve egy beismerő, klasszikusnak szánt boogie-woogie-val nyit: megvagyok.

Ez az album kétségtelenül egy boldog örömzene. Legalábbis annak tűnik, de végig ott van benne Bérczesi Robi utánozhatatlan szövegírói vénájának a mélysége, ehhez elég zene nékül elolvasni a dalszövegeket.

Jegyárak:
Early bird jegyek: 2500 Ft
Elővételes jegyek (korlátozott számban): 3000 Ft
Normál jegyek: 3500 Ft