05.31. kedd 19:00

Iskolateremtők III. // Kőbányai Zenei Stúdió // Ferenczi György // MattSet

Szívünknek kedves helyen, szívünknek kedves emberekkel - egy régóta húzódó esemény végre megvalósulhat, hogy méltón vihesse tovább az iskolaalapítók szándékát - a muzsika nyelvén átadni minden tudást. 

Azt est folyamán színpadra áll Ferenczi György, aki nem is sejtette, mekkora hatással lesz a magyar könnyűzenei oktatás reformjára, hiszen a 'Budapest Rockfesztivál Zenekar' megalakulása volt az a bizonyos felismerés, az első lépés, hogy nem sokkal később Póka Egon és dr. Gyimesi László, a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezetének vezetője a Kőbányai Önkormányzat támogatásával létrehozza a Kőbányai Zenei Stúdiót, mely azóta is szívvel-lélekkel oktatja a jövő zenészeit, s így, idősebb és fiatalabb kollegák, közösen örömzenélnek. 

Az est másik fellépője a MattSet zenekar, melynek tagjai a zeneiskola tanárai és volt növendékei, s amely méltón mutatja be, hogy miként lesz egy zenekar a mesterből és tanítványból, hogy a színpadon egyszerre mindenki kortalan és egymásra figyelve tanítják - tanulják egymást.

Az esemény az NKA Könnyűzene Kollégiumának támogatásával valósul meg.