09.19. vasárnap 20:00

Kaukázus

A Kaukázus egy magyar alternatív rockegyüttes. Tagjai jelenleg: Kardos-Horváth János (ének, basszusgitár, dalszerzés), Kis Tibor „Sztivi” (gitár), Simonyi Zádor (dobok), Domokos Tibor (billentyűs hangszerek).
2002-2003-ban az együttes magját képező Kardos és Fűrész Gábor Tatabányáról feltöltötték az internetre első lemezüket, mely a „Majdnem Kína” címet viselte. A Pál Utcai Fiúk (PUF) honlapjára is belinkelték alkotásukat, amelyet a PUF frontembere is ajánlott rajongóinak. Így hamarosan a magyar underground széles területén vált ismertté a „Kaukázus” név. 2008-ra önálló hangot találtak és néhány slágerükkel („Szalai Éva”, „Teszkó”, „Tartós béke”, „Lift”, “Honvéd”) meghódították a piacvezető médiumokat is.
Felléptek az RTL Klub több műsorában, a Duna TV-n, az ATV-n, a Hír TV-n, a TV2-n, cikkek jelentek meg róluk a Népszabadság, a Magyar Nemzet, a Népszava és sok más napi- és hetilapban, magazinokban.
2008-ban több mint 120 koncertet adtak országszerte, a legkisebb vidéki kluboktól kezdve a legnagyobb fesztiválokig. Kardos-Horváth János a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét vehette át 2008. augusztus 20-án az Országházban.
A lemezpiac válságára, feleslegessé válására hívták fel a figyelmet, amikor minden Kaukázus dal ingyenesen elérhetővé vált az interneten. A 2006-ban újraszerveződött MR2 Petőfi Rádió országos ismertséget adott a zenekarnak. A Kaukázus rövid, alig 6 éves időszakában rengeteg koncert, és jó néhány klip készült a zenekar dalaira, a legemlékezetesebb koncertek: MüPa akusztikus koncert, LGT ikon-koncert, MR2 Akusztik című műsora, VOLT Fesztivál nagyszínpad, Sziget nagyszínpad (zene a rasszizmus ellen), illetve a Gödör-klub.
Zenei világuk komplex és igényes, a drum and basstől az alternatív rockon át a klasszikus értelemben vett popzenéig sokféle stílust ötvöznek. Szövegeik egyaránt szólnak a tatabányai (majd később budapesti) fiatalok átlagos életérzéséről, benyomásokról, politikáról, globalizációról, környezetvédelemről és egyéb olyan témákról, amik a mai fiatalok fejében megfordulhatnak.

2009 októberében bejelentették, hogy 2010. január 2-án tartják utolsó koncertjüket. 2013-ban azonban a zenekar újraalakult, és azóta is aktív. 2014-ben K.U.S. (Kérni ugyanazt semmi) címmel adtak ki nagylemezt, majd két album nélküli dallal (Hatból a három; Mindenki) jelentkeztek. A 2018-as KpOp album felvételein és turnéján már teljesen új felállásban zenél a zenekar, az eredeti tagokból csak Kardos-Horváth János maradt meg. Ő ének mellett basszusgitárra váltott, gitáron Kis Tibor „Sztivi” (Hiperkarma), dobokon Simonyi Zádor (Jetlag, Sugarloaf) játszik, billentyűn pedig Kardos-Horváth gyerekzenét játszó zenekarából, a Hahó együttesből ismert Domokos Tibor (Óperentzia).

2021. márciusában megnyerte a zenekar A Dal 2021-et, így a velejáró “Az Év Magyar Slágere” címet, és Petőfi Zenei Díjat.

Jegyárak:
Early bird jegyek: 2500 Ft
Normál jegyár: 3000 Ft
A koncert napján: 3500 Ft

Kérjük, ne feledd, hogy a hatályos jogszabályban foglaltak szerint a koncert kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal látogatható.
A védettségi igazolványt a beléptetéskor személyi igazolvánnyal (vagy útlevéllel) együtt be kell mutatnod a biztonsági szolgálat munkatársainak.
Ha nem rendelkezel érvényes védettségi igazolvánnyal, sajnos érvényes jeggyel sem tudsz bejutni a koncertre.
Tizennyolc év alatti vendégeink védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében, érvényes jeggyel, de védettségi igazolvány nélkül is látogathatják a koncerteket!
A védettségi igazolvány hiánya miatt jegyet visszaváltani nem tudunk.
Megértéseteket köszönjük.