07.13. szombat 20:00

Kerekes Band: Rewind - Lemezbemutató koncert

A Kerekes Band a Kobuci Kertben mutatja be legújabb, Rewind című lemezét. Az utóbbi évizedben a zenekar több, mint 30 feldolgozást emelt színpadra, hogy abból most egy 12 számos nagylemezt készítsen: Faithlesstől a Zöld csillagig, Foo Fighterstől a Beatricéig, Daft Punkon át az AC/DC-ig. Újra nagyot csattan az Ethno Funk ostor.
A kétszeres Fonogram-díjas Kerekes Band útja a fülledt hangulatú moldvai, gyimesi táncházaktól a világzenei nagyszínpadokig több mint 20 évet ölel fel. Ezalatt a több mint két évtized alatt hozták létre azt a hangzást, amely összetéveszthetetlen a hazai és nemzetközi világzenei színtéren. A moldvai zene pulzálását idéző tempó kiegészülve a riffközpontú furulya és koboz témákkal, másnéven Ethno Funk.
Az 1995-ben Egerben alakult zenekarnak eddig 9 sorlemeze jelent meg, amelyből három aranylemez, egy platinalemez lett, kettő pedig elnyerte a Fonogram-díjat. 'Pimasz' című bemutatkozó lemezük az angol Songlines magazine 2005 legjobb lemezei közé választotta, Back to Folk lemezük pedig az európai világzenei chartlista 6. helyéig jutott. 2008-ban a Kerekes Bandet Magyarország kulturális nagykövetévé választják. Zenéjük az Argo2 című közönségfilm filmzenéje volt, 2018-ban pedig könyv jelent meg róluk KB23 címmel. Eddig 26 országban koncerteztek Jamaicától Kazahsztánig, Írországtól Spanyolországig.

Early Bird jegyek (limitált): 2000 Ft 
Elővétel: 2500 Ft
Helyszín: 3000 Ft