05.18. péntek 19:30

Kistehén // Mongoose Limit

19:30 Mongoose Limit
20:15 Kistehén

*****

Kollár-Klemencz László együttese nagy utat járt be azóta, hogy a 2002-es Sziget Fesztivál reklámmal útnak indult. Első albumuk (Zene a nyulaknak 2002) sikere után, rendre megjelenő lemezeiken rendre szerepelt egy-két olyan országos sikerű sláger, mint a Szájbergyerek, az életigenlő Szerelmes vagyok minden nőbe és a Virágok a réten, a komikus-ironikus Jó csávó a Markó, a pszichedelikus Elviszi a szél, vagy a már megjelenésekor kultikussá vált, közéleti vonatkozásokkal teli, Erdős Virág közreműködésével létrejött dalszöveg, az Ezt is elviszem magammal. A zenekar 2010-es újjá szerveződése óta sokszínű hangzásvilágát impulzív energiával és dallamos gitármuzsikával ötvözve meghatározó része a magyar alternatív zene palettának. Karcos, kemény, és mondanivalóban gazdag szövegvilága miatt is egyedi színfoltja a könnyűzenei életnek, és játszási célpontja a rádióknak. 2014 végén, Szomjas Nők címmel jelent meg legutóbbi nagylemezük, sokan ezt tartják a legegységesebb és legizgalmasabb albumuknak. Számos díj és külföldi meghívás mellet, a zenekar 2013-ban elnyerte a Transilvanian Music Awards - on az "év alternatív együttese" címet is Erdélyben. 2017-ben, egy különleges „Best of Kistehén” koncertsorozattal ünnepelték meg 15 éves fennállásukat, és az elkötelezett közönséget. Idén áprilisban pedig Bocsánat címmel jelent meg legújabb EP-anyaguk. 

A zenekar tagjai:
Kollár-Klemencz László – gitár, ének
Vajdovich Árpád – bass, vokál
Sidó Attila– gitár, vokál
Jancsovics Máté – dob
Weil András – billentyűk, vokál

*****

Vendég: Mongoose Limit

A Mongoose Limit 2011-ben alakult, majd első saját albumát 2015-ben az Origo Stúdióban vette fel. Az Easy című album 2016 februárjában jelent meg digitális formában a legtöbb zenemegosztó oldalon, valamint szeptemberben CD-n is a Zoolite Music gondozásában. A megjelenést egy lemezmutogató mini turné követett, amelynek első állomása az A38 hajó volt.
2017-ben a zenekar második albumán dolgozik, amelyből egy dal már meg is jelenet. Ez lett a Vision.

*****

A koncert a Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alaptámogatásával valósul meg.

Jegyek elővételben kizárólag az online jegyrendszeren keresztül, 1600 Ft-os áron, továbbá normál jegyek a koncert napján a helyszínen, 2000 Ft-os áron kaphatóak.