07.26. kedd 19:00

Kobuci Ska–Reggae Feszt // Super Starsky, CsizmáSKAndúr, The Lubricators

2.000 Ft Kosárba

Itt a nyár megszokott ska–reggae fesztiválja a Kobuciban régi, új és újjáalakult zenekarokkal. Legyen tánc!

*****

Az idén épp tíz éves Super Starsky hat zenekar tagjaiból állt össze azzal a céllal, hogy a legnagyobb hazai és világslágereket átültesse ska stílusra, mindezt csehszlovák életérzéssel vegyítse, azaz kicsit visszahozza a táncdalfesztiválok és az esztrádműsorok világát. Még Szalai Éva is táncolni fog angyalbőrben ott, ahol buzuki hangja szól!

*****

A CsizmáSKAndúr zenekar 1998-ban alakult kifejezetten azzal a céllal, hogy az addig békésen szunnyadó magyar ska-zenét felébressze. 1999-ban rögzítették első lemezünket „Bulizik a Ska maffia” címmel. Ezután gyakorlatilag ismeretlenül meghívást kaptak a Sziget fesztiválra, ahol egy nagy sikerű, telt sátras koncertet adtak. Ezután eljutottak az ország számos klubjába, fesztiváljára és a környező országokban is megmutatták magunkat. 2001-ben készült el második lemezük „Viva la Ska!” elnevezéssel. 2004-ben a tagok különböző elképzelései miatt feloszlott a zenekar, de a küldetését beteljesítve megalapozta a magyar ska-színteret: Lipi a PASO-ban folytatta, Marci és Ati megalakította a Ska Hecc zenekart. Négy év szünet és a Ska Heccből kilépő tagok ismét összehozták a CsizmáSKAndúrt. Ez a menet csak 10 évig tartott, de most újra megmutatják, hogy mit tudnak!

*****

The Lubricators
A The Lubricators Riger Jani (Böiler) és Laca (ex-PASO) szobaprojektjéből nőtte ki magát. Stílusát a 70-es, 80-as évek underground, oi, 2-tone, punk, dub, new wave zenéi inspirálták. A zenekar tagjai ismerősek lehetnek már a budapesti színtér különféle formációiból (Böiler, PASO, Budapest Riddim Band, The Three Teadies, Lions of Suburbia, Yellow Spots).

*****

Jegyek elővételben az online jegyrendszeren keresztül, valamint a helyszíni jegypénztárban 2000 Ft-os áron, továbbá normál jegyek a koncert napján online, illetve a helyszíni jegypénztárban, nyitvatartási időben, 2500 Ft-os áron kaphatóak.