04.26. szerda 20:00

Kollár-Klemencz László: Rengeteg

Kollár-Klemencz László Rengeteg című albuma szorosan követi a 2008-ban megjelent, Ember a Fán című első, valamint az Erdős Virág verseinek feldolgozását tartalmazó, 2014-es második szólóalbum, a Legesleges hangulatát, szövegcentrikusságát, személyességét. A koncerten klasszikus és népzenei hagyományokon nevelkedett, kiváló zenészek lesznek Kollár-Klemencz kísérői. A zenekar magját három vonós alkotja: brácsán a nagyszabású cigányzenei produkciókban hallható Ónodi László játszik, csellón a klasszikus nagyzenekarokkal koncertező Valkó Béla, bőgőn pedig a Kistehén zenekarból Vajdovics Árpád, a magyar zenei underground és worldmusic meghatározó alakja. A „kamarazenei magot” a Kistehén zenekarból több zenész is kiegészíti, többek közt Bujdosó János, akivel hatodik éve dolgoznak együtt a Kistehén zenekarban, s aki különböző kultúrákat ötvöző gitárjátékával a hazai zenei élet különleges színfoltja.
A Rengeteg zenéjével és szövegeivel elsősorban a természetben mélyül el, keresve a sokszor elfeledett tiszta, egyszerű kapcsolatot ember és természet között, valamint ember és a saját természete között olyan hozzáállással, amely szembe mer nézni a valósággal, mégis meggyőződéssel hisz az eszmékben. „Örültem a Müpa felkérésének, azt hiszem ezen a helyen tudom legjobban, legérthetőbben átadni a közönségnek azt, amit kaptam”. (Kollár-Klemencz László)


Jegyek elővételben kizárólag az online jegyrendszeren keresztül, 1000 Ft-os áron, továbbá normál jegyek a koncert napján a helyszínen, 1500 Ft-os áron kaphatóak.