04.29. szombat 19:30

Konyha // Söndörgő

A tavalyi év legizgalmasabb zenei kollaborációja kétségkívül az alternatív szcénából induló, erős szövegű rádióslágereket szállító (Százszor visszajátszott, Földrevaló, Mindig idebent) Konyha és a világzenei porondon immáron komoly jelenléttel rendelkező, délszláv népzenei hagyományokat újraértelmező Söndörgő zenekarokhoz köthető. Aki volt olyan szerencsés hogy elcsípte két tavalyi közös bulijuk egyikét, az tudja, hogy bármilyen meglepőnek hangzik is ez a párosítás, elemi erejű és semmihez nem hasonlítható hangulatú megszólalás jött létre a tizenegy tagú felállás kezei között. 
A két csapat a Road Movie projekt felkérésére közös dalban (Hazahaza) vallottak szerelmet közös szülővárosuknak, Szentendrének. A közös dal felvétele közben már érződött, hogy annyi közös zenei gondolata van a csapatnak, hogy abból egy egész estés koncert anyaga is simán kijön - ennek adják tanújelét ez alkalommal is. Kaland ez a javából, a két csapat pedig folyamatosan és élvezettel gyúrja - neveli ezt a közös zenei kovászt.
A közös koncerten a két zenekar saját repertoárjaik egy-egy órás zanzái után közösen is színpadra lépnek és folytatják korlátok nélküli, mégis természetes kalandozásukat a zenei műfajok között: autentikus délszláv zenét kevernek rockkal, poppal, jazzel, funkkal – mindazon stílusokkal, amiken a közreműködők felnőttek.

Koncertkezdés 19:30


Közreműködők:
 
Konyha
Badics Márk - dob
Haller Dániel - basszusgitár, gitár
Szepesi Mátyás - ének, gitár
Barbinek Gábor - pozan
Mester Dániel - szaxofon
Subicz Gábor - trombita

Söndörgő
Eredics Áron - prímtambura, tambura szamica, darbuka, ének
Eredics Benjámin - brácsatambura, trombita, ének
Eredics Dávid - klarinét, szaxofon, kaval, prímtambura, basszprím-tambura, ének
Eredics Salamon - harmonika, furulya, hulusi, basszprím tambura
Dénes Ábel - nagybőgő 

Jegyárak:
Április 14. éjfélig: 4200 Ft
Április 15-től: 4900 Ft