08.16. szerda 19:30

Konyha (vendég: Gustave Tiger)

19:30 Gustave Tiger
20:30 Konyha
Egy igazi konyha élettér - szeretünk, sírunk, mulatunk, világmegváltunk benne minden nap - a főzésen innen, a sütésen túl. A háromfős Konyha zenekar dalai is személyes térként működnek, amelyek észrevétlenül nyitják ki ajtajukat a megfelelő pillanatban, hogy a hallgató beléjük költözhessen, szeressen, sírjon vigadjon, elveszítse és megtalálja magát. Szepesi Mátyás dalszövegíró-frontember a konyhai beszélgetésekhez a férfiszív-kamráiból hozza fel a bort, míg társai - Badics Márk dobos és Haller Dániel basszusgitáros gátlástalanul, de biztos kézzel válogatják a legkülönbözőbb alapanyagokat a zenéhez: garage rockot, countryt, funkot és egy leheletnyi bluest. 
A zenekar kapcsán a kritika első helyen mindig az erős szövegeket emeli ki: bár az első két lemez ideján "szakítós számok specialistája"-ként könyvelték el Szepesi Mátyás szövegeit, a legfrisebb, "Különbéke" c. albumon jóval többről van szó: meddig mehetünk el az áhított belső béke megtalálásáért, feladjuk-e az álmainkat az élhetőbb mindennapokért cserébe (Mosoly utca), hogyan fogadjuk el a veszteségeket (Idő van elég,  El kell menni), de külön kaptak dalt a drogok (Szív Kapitány) és a szorongás is (Mosásban kikopott). A szerelem mint téma természetesen megmaradt (Tűzd fel, Leszakad, Buborék), sőt, egy slam-lüktetésű ódát is kapott, a lemez nyitódalaként megszólaló Szerelem képében - „Város, ahol sosem jártál, mégis tudod az utat". 
A csapat 2016-ban megnyerte az "Év zenekara" címet a Hard Rock Café nemzetközi tehetségkutatójának budapesti döntőjén. 2017-ben bekerültek a Volt Fesztivál és a Petőfi Rádió közös tehetségmutató versenyének, a Nagy-Szín-Pad műsorába. 

Lemezek:
Konyhanyelv (2012)
Elmentek a szörnyek (2014)
Különbéke (2016) 

Jegyek elővételben kizárólag az online jegyrendszeren keresztül, 1000 Ft-os áron, továbbá normál jegyek a koncert napján a helyszínen, 1500 Ft-os áron kaphatóak.