07.30. kedd 20:00

Lukács Miklós Trió – Cimbiózis

A trió egészen új, a tagjai azonban régóta működnek együtt, így emberileg és zeneileg is tartalmat kap első projektjük – Lukács Miklóstól eredő – elnevezése: Cimbiózis.

„(...) Úgy komponáltam erre a trióra, hogy kamarazene-szerűen szólaljunk meg, ahol minden zenész egyforma súllyal van jelen. 
Ezért is választottam névnek a Lukács Miklós Trió – Cimbiózist, mert a köztünk lévő szimbiózis kulcsfontosságú. 
Nem teljes kompozíciókat, hanem irányokat írok meg. Nagyjából húszperces számok lesznek a koncerteken, amik két vagy három részre tagolhatók. 
A két fő szakasz a “prologue” és az “act”, és az actot is megelőzheti egy rész. 
Ez a zenei szövet teret enged a szabad játéknak, annak ellenére, hogy vannak kifejezetten kötött, a kortárs klasszikus zenére emlékeztető részei is (...)" – fogalmazott Lukács Miklós a trió 2013. eleji megalakulásakor a Fidelio.hu-nak adott interjúban.

A trió várva várt első lemeze, a Cimbiózis, 2014. március elsején jelent meg a Fono Records kiadónál.
Szintén a Fonó adta ki a Lukács Miklós Trió - Cimbiózis: Budapest anzix című második lemezét, amely 2015-ben jelent meg.

A Cimbiózis tagjai: Lukács Miklós - cimbalom, Baló István - dob, Orbán György - nagybőgő

A koncert a NKA Hangfoglaló Programjának támogatásával valósul meg.Jegyek elővételben kizárólag az online jegyrendszeren keresztül, 1000 Ft-os áron, továbbá normál jegyek a koncert napján a helyszínen, 1500 Ft-os áron kaphatóak.