06.28. kedd 20:00

Mitsoura

A MITSOURA a kétezres évek legkarakteresebb magyar world-music/etno-electronic zenekaraként robbant be a köztudatba,melyet mindig is az egyedülálló megközelítés, különleges hangzás és művészeti komplexitásra való törekvés jellemzett.
A rajongók nagy várakozására 2018-ban új formációban tért vissza a zenekar az itthoni zenei életbe. A tavaly nyári KOBUCI koncert fantasztikus hangulatán és sikerén felbuzdulva újra hallhatjuk őket a helyszínen 2022. június 28-án!
A zenekar énekesnője Miczura Mónika ‘Mitsou’ összetéveszthetetlen hangjával, egyedi előadói tehetségével világszerte a legrangosabb helyen szerepel a világzenei előadóművészek sorában. Dolgozott többek között Tony Gatlif filmrendezővel (GadjoDilo), énekelt az AndoDromban, turnézott a Fanfare Ciocarliaval és számos más világzenei produkcióban is szerepelt. A hazai kulturális közegben legutóbb a Cseh Tamás elmékestek vendégeként hallhatta a közönség. 
Mitsou mellett az eredeti zenekarból Moldvai Márk (zenei producer, live electronics, keyboards, percussion) maradt meg, őket egészíti ki Jeli András (elektromos és basszusgitár, vizuál), Gábos Barna (kaval, ney, bambusz fuvolák) és Födő Sándor (dobok, percussion).
Ősi tradíciók és a jelenkor hangjai, autentikus népzenei elemek és a XXI. század cinematic-electro-ambient hangkollázsai jellemzik a koncertélményt.

Jegyek elővételben az online jegyrendszeren keresztül, valamint a helyszíni jegypénztárban 2000 Ft-os áron, továbbá normál jegyek a koncert napján online, illetve a helyszíni jegypénztárban, nyitvatartási időben, 2500 Ft-os áron kaphatóak.

A koncert a Nemzeti Kulturális Alap Halmos Béla Programjának támogatásával valósul meg.