06.14. kedd 19:00

Napfonat // Szeder

2.500 Ft Kosárba

A Napfonat különleges színfoltja a hazai zenei palettának, hiszen a formáció öt énekesnő, öt frontember találkozása, alkotói közössége, akik együtt a világzene tágas és sokszínű műfajában tevékenykednek. Saját szerzeményeket, magyar és más kultúrák népdalait dolgozzák fel polifonikus hangzásba öltöztetve. Zenéjük egyediségét adja, hogy az énekhangok összefonódása mellett fontos szerep jut a perkusszív, ütős hangszereknek. A női a cappella énekegyüttes tavaly tavasszal debütált első, Szól a világ című nagylemezével, mely bekerült 2022-ben a Fonogram - Magyar Zenei Díj az év hazai világ- vagy népzenei albuma kategória jelöltjei közé.
A lányok az elmúlt évek alatt meghódították a magyar világzenei színpadokat: több alkalommal meghívott vendégei, illetve előzenekara voltak Palya Beának, bekerültek a Hangfoglaló Program 2020-as évadának nyertesei közé, 2021 szeptemberében Sena Dagadu-val léptek fel a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson, Ferenc pápa zárómiséje előtt, illetve a Szent István Bazilikában. 2022. Május 6-án a Magyar Zene Házában lépnek fel újra együtt. Idén a Művészetek Palotájában is bemutatkoztak a Népzene Ünnepén.  
Új daluk, a Mint a zápor amellett, hogy a következő album előfutára, kiemelt szerepet kap ebben az évben: az együttes ezzel a dallal került be a DAL 2022 című műsor döntőjébe, a legjobb 8 produkció közé. 

Tagok: Farkas Krisztina, Szalay Heni, Szarka Anita, Tóth Eszter, Tóth Orsi

*****

Szeder, a Junior Artisjus díjas énekes-dalszerző 2014 óta meghatározó része és egyedi színfoltja a hazai könnyűzenei életnek. A Reggeli dal és Feri feneke írója sok szívbe belopta magát kortól és nemtől függetlenül. Bájos, szókimondó, humoros szövegeihez egyedi, egyszerre karcos és lágy hang párosul. Harmadik, Bátran Lépek című lemezét már egy mélyebb, személyesebb hangvétel és dögös, rockos beatek jellemzik. De az idén megjelent Belső napfény jelzi, hogy Szeder nem mondott búcsút meghatározó folk-pop műfajának sem.

*****

Jegyárak:
Early-bird: 2000 Ft
Normál elővétel: 2500 Ft
A koncert napján: 3000 Ft