04.28. csütörtök 20:00

Platon Karataev + Árstíðir

A Lev Tolsztoj karakteréről elnevezett zenekar 2016-ban alakult, Budapesten. Még ebben az évben a Kikeltető tehetségkutató döntőjéig jutottak, első kislemezünk, az Orange Nights pedig a hazai elismertség mellett a német és brit virális listákra is felhelyezte a zenekart Spotify-on. Az együttes olyan nemzetközi fesztiválokon lépett már fel, mint a Reeperbahn, Waves Vienna, Zandari Festa Seoul vagy a Liverpool Sound City, itthon pedig telt házas koncerteket adott már a MÜPÁ-ban, az A38-on és az Akvárium NagyHallban is. A zenekar a tavalyi, Atoms c. lemezével ellépett az eddigi akusztikus iránytól egy hangosabb, grandiózusabb hangzás felé. Az album a legbelsőbb énünk kereséséről és minden megkérdőjelezéséről szól, a dalokban hol önmagunk felé zuhanunk, hol éppen attól távolodunk. Ezen a spirálon kering tovább az együttes új, ‘Partért kiáltó’ c. lemeze, mely a zenekar első magyar nyelvű albuma. A dalok fő témája az énvesztés, a határtalansággal való talákozás, valamint az azonosság- és egységélmények. A zenekar a hazai turné mellett májusban egy Európa turné keretein belül is bemutatja élőben az új dalokat. 

*****

In the mid zeros three friends met at the University of Iceland, drawn together because of their shared taste of music and passion for vocal harmonies. Several years, countless tours and seven albums later Daniel, Gunnar & Ragnar are more akin to brothers and together they share a special chemistry that is the the bedrock of Árstíðir's unique music.
Always a touring band Árstíðir has traversed the northern hemisphere from Siberia to San Diego and from Svalbard to Zagreb, singing all the way. One such moment got memorialized in 2013 when a friend of the band caught them singing in a train station in Germany in the middle of night. The video quickly went viral and the song – the oldest known nordic hymn – has been a staple on the band's concerts ever since. 
Throughout the band's history Árstíðir has had a special relationship with its listeners, and the band's devoted patreons have come through for the band time and time again, helping them to crowdfund more than half of the band's discography. But it is at concerts that this special relationship becomes most evident. 
This will undoubtedly become evident once again as the band prepares to hit the road in April of 2022 for the Moments In Time tour. 

Members:
Daniel Auðunsson
Gunnar Már Jakobsson
Ragnar Ólafsson

*****

Jegyek:
Early bird: 3000 Ft
Kedvezményes elővételes: 3500 Ft
A koncert napján: 3900 Ft