08.20. kedd 19:00

Ska-Reggae Ünnep a Kobuciban

19:00 Three Teadies
20:00 Gravefruit Sound
21:00 Super Starsky
Előtte-utána: Western Sound System

Jegyár: 1500 Ft

*****

The Three Teadies

Az early reggae és rocksteady stílust képviselő The Three Teadies zenekar 2009 nyarán alakult. Az ötletgazdákat és alapítótagokat elsősorban a fenti stílusok hazai képviseletének hiánya buzdította. Első, három számból álló demójuk 2009 őszén jelent meg, ezután aktív koncertezésbe kezdett az ekkor még leginkább feldolgozásokat játszó zenekar.
A tagokat összekovácsoló közös alkotóvágy, és a stílus szeretete következtében egyre több saját dal született, így fokozatosan cserélődött le a repertoár. A 2010 tavaszán megjelenő Rocket In My Pocket című kislemez már erről a változásról tett tanúbizonyságot. Ezzel a referencialemezzel indult neki ez együttes a hazai fesztiváloknak és a környező országok klubjainak, többek között a holland Upsessions zenekarral karöltve. 2010-ben elnyerték a Pécsi Egyetemi Napok első helyezését, és ugyanebben az évben hazavitték a Reggae Contest 2010 ezüstérmét is. 
2011-ben megjelent első nagylemezük Hardest Time címmel.
2013 decemberében elkészült a Margit című single, mely egy Judge Dread szellemében forgatott klippel együtt került bemutatásra.
A zenekar jelenleg is koncertezik Budapesten valamint vidéki városokban.

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=Re4Tzcbvkas
Facebook: https://www.facebook.com/3teadies/

*****

Gravefruit Sound

A vidám és szimpatikus társaság, akik a magyarországi Beach Pop mozgalom egyetlen jeles képviselői, fergeteges hangulatú műsorral várják az érdeklődőket.

​https://youtu.be/1CZrmgRMdEg
https://www.facebook.com/gravefruitsound/  

*****

Super Starsky

A Super Starsky hat zenekar tagjaiból állt össze 2011-ben – azzal a céllal, hogy a legnagyobb hazai és világslágereket átültesse ska stílusra, mindezt csehszlovák életérzéssel vegyítse, azaz kicsit visszahozza a táncdalfesztiválok és az esztrádműsorok világát.
Az ötlet bevált: hamar kiderült, hogy az unásig játszott örökzöld slágerek is megszólalhatnak izgalmasan, ha azokat nem haknisan-lagzisan, hanem zúzósan, energikusan adják elő. Ezért aztán a Super Starsky abban a szerencsés helyzetben van, hogy hívják elegáns céges
rendezvényekre és utcabálokra, fesztiválokra, éppúgy, mint az alternatív szórakozóhelyekre.
A zenekar többször meghívást kapott a Sziget fesztiválra, háromszor lépett fel a Gödör Klub szilveszterén, többször játszott az Egri Bikavér Ünnep nagyszínpadán, meghívták Szlovákia egyik legnagyobb gasztrofesztiváljára, zenélt a Petőfi Csarnok nagyszínpadán, visszatérő
vendég a Kobuci kertben és az ismert budapesti klubokban. 

YouTube: https://youtu.be/c_mV6dWIWj4
Facebook: https://www.facebook.com/superstarsky/

*****

Western Sound System 

A Western Sound System két selector, JD Littlehead és Darth Wada szüleménye, mely a 60-as és 70-es évek jamaicai zenéire építi alapjait, melyben többek között a ska, a rocksteady, az early reggae és a reggae dominál.
A név is erre alapoz, ugyanis Jamaicában a fenti korszakra jellemző volt a western filmek iránti mérhetetlen rajongás, mely ebben az időszakban számtalan művészt ihletett meg.
Az tradicionális hangzást erősíti, hogy a dalok autentikusan kizárólag vinyl-ről szólalnak meg, hogy minden feltétel adott legyen egy klasszikus reggae partyhoz.

YouTube: https://youtu.be/1Ru1ULIkw_A
Facebook: https://www.facebook.com/westernsound/