09.15. szerda 20:00

Söndörgő

A virtuozitás testvérisége, kortárs zenei gondolatok és a tisztelet: a Söndörgő mindezeket nagyszerűen ötvözi zenéjével és emblematikus hangszerével, az egyszerre szerb és  magyar tamburával.
A zenekar játékát hallgatva hamar kihallatszik, hogy egészen más, mint a hagyományos hegedű által vezetett magyar népzenei együttesek. A Söndörgő hangja könnyű, ruganyos és finoman pengetős. Központi hangszerük a tambura, egy török ​​eredetű, mandolin szerű pengetős hangszer, amelyet elsősorban a délszláv (szerb és horvát) közösségek használnak Magyarországon. 
A Söndörgő a tambura zene egyik legprominensebb képviselője. Az Eredics testvérek által a 90-es évek közepén alapított együttes a saját szerzemények és feldogozásokon túl, elkötelezett előadója a Bartók Béla és Vujicsics Tihamér által összegyűjtött hagyományos délszláv népzenének.

A SÖNDÖRGŐ zenekar 
Dénes Ábel – Nagybőgő, Tapan 
Eredics Áron – Prím tambura, Cselló tambura, Derbuka, Saz
Eredics Benjamin  – Brácstambura, Trombita
Eredics Dávid  – Prím tambura, Basszprím tambura, Klarinét, Alt szaxofon, Kaval
Eredics Salamon – Basszprím tambura, Harmonika, Hulusi, Pásztor furulya, Cselló tambura

A koncert az NKA Hangfoglaló Programjának támogatásával valósul meg.

Jegyárak:
Kedvezményes elővétel (limitált): 1500 Ft
Normál jegyek: 2000 Ft

Kérjük, ne feledd, hogy a hatályos jogszabályban foglaltak szerint a koncert kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal látogatható.
A védettségi igazolványt a beléptetéskor személyi igazolvánnyal (vagy útlevéllel) együtt be kell mutatnod a biztonsági szolgálat munkatársainak.
Ha nem rendelkezel érvényes védettségi igazolvánnyal, sajnos érvényes jeggyel sem tudsz bejutni a koncertre.
Tizennyolc év alatti vendégeink védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében, érvényes jeggyel, de védettségi igazolvány nélkül is látogathatják a koncerteket!
A védettségi igazolvány hiánya miatt jegyet visszaváltani nem tudunk.
Megértéseteket köszönjük.