07.31. szerda 20:00

Swing à la Django

1.000 Ft Kosárba

A Magyarországon és külföldön már egyaránt sokszor bizonyított tagokból álló Swing à la Django együttes egy innovatív, öttagú zenekar. Különleges stílusötvözetet teremtettek, zenéjük hangzásában harmóniára talál a magyar autentikus zene, a francia manouche swing és sanzonok világa, a tangó és a jazz, ennek eredménye ez az általuk hungarian django swingnek nevezett egyedi stílus. Koncertjeiken a gyökerekhez térnek vissza: legnagyobb ihletőjük, Django Reinhardt, a belga származású, műfajteremtő gipsy-jazz gitáros nyomdokaiba lépve idézik fel a 30-as 40-es évek hangulatát.
A zenekar tagjai között olyan művészek játszanak, akik már neves együttesek tagjaiként bejárták a világ nagy zenei pódiumait, többek között a Besh o droM-mal, a Budapest Klezmer Band-del és a Dohnányi Szimfonikusokkal.
Lombos Pál, zenekari vezető fejéből pattant ki 2014 őszén az ötlet, hogy a zenekar számait hangszereljék át big band felállásra. A django stílus ilyen zenekari felállásban való interpretálása hazánkban igazi unikum, de még külföldön is különlegességnek számít. A hangszerelés meg is történt, és a big band formáció 2015. januárjában a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében, a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséretével debütált. A teltházas koncert után ezzel a produkcióval nyitották meg a 2015-ös Tavaszi Fesztivált a debreceni Kölcsey Központban, ahol a Kodály Filharmónikusok kísérték őket. Rövid időn belül felkérést kaptak egy saját koncertre a Városmajori Szabadtéri Színpadtól is. Azóta nagyobbnál nagyobb sikereket könyvel el a formáció, melynek tagjai a Swing à la Django zenekaron kívül a Budapest Szaxofon Quartet, a Corpus harsona Quartet és a Budafoki Dohnányi Zenekar Trombita szólama. Ezen kívül a Mendelssohn Kamarazenekarral is több koncertet játszottak már együtt.
A Swing à la Django az elmúlt egy évben Brüsszelben, Németországban és Bécsben is koncertezett. Magyarországon számos fellépés mellett a Prima Primissima Díj Gálakoncertjén, vagy a Magashegyi Underground: Szimfonikus Remix koncertjén láthattuk színpadon őket. A 2017-es év leghangosabb sikere egy olyan nagyszabású nemzetközi produkció volt, ahol Stochelo Rosenberg, világhírű manouche gitáros és Roby Lakatos vendégművészek társaságában léptek fel a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Ebben a produkcióban szervezőként és előadóként egyszerre vettek részt.

Lombos Pál  – Nagybőgő
Seres Vilmos  – Klarinét
Dani János  – Gitár
Csurkulya József  – Cimbalom
Gera Gábor - Harmonika
Gazda Bence - Hegedű
Nagy Zsolt - Dob

Jegyek elővételben kizárólag az online jegyrendszeren keresztül, 1000 Ft-os áron, továbbá normál jegyek a koncert napján a helyszínen, 1500 Ft-os áron kaphatóak.