06.13. szerda 20:30

Tárkány Művek // Mingu

A Junior Prima díjas Tárkány Művek világzenét játszik. Az időről időre megújuló zenekar a Kárpát-medence népzenéjét jazz, reggae, pop elemekkel házasítja. 2010 óta Európa számos országában megfordult, a legnevesebb hazai és külföldi fesztiválokon játszott. 
A tagok sok más formációban, projektben, illetve színházi előadásban vettek, vesznek részt. Olyan neves előadókkal játszottak együtt, mint Mihály Dresch, Frank London, Izraeli Filharmonikusok, Ágoston Béla, Fonó zenekar, Szalonna és Bandája, Mique Montanaro, Vujicsics együttes. 
A zenekar negyedik nagylemeze 2016-ban jelent meg Magyar konyha támad címmel, amelyen saját szerzemények, illetve népzenei feldolgozások is helyet kaptak.

Kész Petra - ének
Tárkány-Kovács Bálint - cimbalom
Pázmándi Gergely - szaxofon
Móser Ádám - harmónika
Arday Dani - nagybőgő
Szegő Dávid - dob

*****

A MINGU egy világzenei/népi/pop stílusokat ötvöző zenei olvasztótégely, melyet Krámli Kinga énekesnő (Napra, Fondor, AJQ) hívott életre 2016-ban.
Célja az volt, hogy egy olyan produkciót hozzon létre, mely élőben is lebilincselő, és emlékezetes marad a hallgatóság számára. A zenei professzionalitás mellet nagy energiák mozdulnak meg a színpadon a tagok közötti barátság, és az ebből fakadó humor okán, mely egyedi atmoszférát teremt minden koncerten. Kingát különleges, egyedi hangja és markáns színpadi jelenléte a kezdetektől fogva kiemelkedővé, a közönség kedvencévé tette. Most a MINGU zenekarban, "all star" zenésztársaival indul a hazai zenei színpadok meghódítására.

Krámli Kinga (ének)
Lopatyin Alexandr (dob)
Eged Márton (basszusgitár)
Dévényi Zoltán (gitár)
Horváth "Tojás" Gábor (vendégzenész - zongora)

*****

Jegyek online elővételben 1000 Ft-os, a koncert napján online és nyomtatott formában a helyszínen 1500 Ft-os áron kaphatóak.