08.22. csütörtök 20:00

The Qualitons // Bozo

Bozo - 19:00
The Qualitons - 20:30

*****

A 11 éves The Qualitons körül mostanában izzik a levegő. Legújabb, Echoes Calling c. lemezüket a kritikusok 2018 legjobb albumának nevezték. Az új album dalai rendszeres rotációban szerepelnek a Seattle-i székhelyű KEXP rádió lejátszási listáján. Ennek köszönhetően első magyar zenekarként meghívást kaptak és élőben játszottak a szakma által nagyra tartott és elismert amerikai rádióban. Az erről készült videót a jövő hónapban teszi közzé a rádió. Az idei Fonogram díjátadón megkapták a tavalyi év legjobb Hazai alternatív / indie-rock kategória díját is.
A The Qualitons sajátos funk-rock-experimentális zenéjét a koncerteken a vokális, fülbemászó dalok, a groove-os lüktetés, a pszichedélia és az improvizáció különleges találkozása jellemzi. Az új zenei anyaguk merész, progresszív irányt mutat, de visszaköszönnek a rájuk jellemző sok vokálos, több tételes, akár 10 perces dalok, és a groove-os alapok.   
Legújabb daluk már a következő lemezükre készült, ami a KEX zenekar egyik dalának feldolgozása, Zöld sárga címmel. Ez a dal ismét egy új, izgalmas szín a zenei palettájukon.
A Zöld sárga és a remekül debütált új lemezük anyaga is elhangzik a koncerten, természetesen az előző két albumuk slágereivel karöltve.

*****

Előzenekar: Bozo

A Bozo magyar-olasz tagjai legújabb négy nyelven íródott albumukkal koncertezték végig az idei nyarat. A fesztiválok után a Kobuci kertben készülnek bemelegíteni, hogy szegény Qualitons-os fiúk ne fázzanak azon a nagy színpadon. Ha mindig is érdekelt, hogy milyen az augusztusi naplemente Bozo módra, vagy csak tudni szeretnéd, hogy melyik a legjobb autóskártya (a válasz meg fog lepni) akkor mindenképp gyertek és a Bozótól megtudhatjátok

*****

Jegyek elővételben kizárólag az online jegyrendszeren keresztül, 1500 Ft-os áron, továbbá normál jegyek a koncert napján a helyszínen, 2000 Ft-os áron kaphatóak.