07.08. vasárnap 19:30

Váczi Eszter Quartet // JaMese

19:30 JaMese
20:30 Váczi Eszter Quartet

*****

A Váczi Eszter Quartet sorban a negyedik albumát jelentette meg 2017 szeptemberében. Az EGY PERC című lemez újraértelmezi a klasszikus vokális jazz magyar szabványait azzal a céllal, hogy a hallgató észrevétlenül, az érzelmei által vezérelve csöppenjen bele egy magasabb zenei-kulturális térbe. A 2014-ben az Artisjus év szövegírója díjjal jutalmazott énekesnő szövegei olyan szimbiózisba kerülnek Schneider Zoltán és Gátos Iván szerzeményeivel, hogy szinte filmszerűvé elevenedhet a zenehallgatás. 

Koncertjeiken folyamatos a történetmesélés és az egyedi szövegek mindig fentartják a közönség történetek iránti éhségérzetét. Eszter vezet és mesél, felkavar és melankóliába ringat és szavai alatt a zene folyamatosan kúszik be a fülekbe, hogy aztán még másnap is előbukkanjon a reggeli kávé közben. 

A zenekar tagjai:
Váczi Eszter - ének
Gátos Iván - zongora, keyboards
Gátos Bálint - basszusgitár
Schneider Zoltán – gitár
Gyenge Lajos - dob

*****

JaMese – egy mozaikszó, mely mindent elmond a zenekarról: Jam – szabadság, kreativitás; mese – történetek, gondolatok átadása; Emese – az énekesnő Molnár Emese személye az, aki mindezt összefoglalja. 2018. március 8-án pedig megjelent második nagylemezük Bennem a világ címmel. A címadó dalt Emese Lackfi Jánossal közösen írta. Az új lemez dalai nem szakítottak a modern versmegzenésítésekkel, hiszen ismét vannak új dalok Szabó T. Annától és Egyed Emese költeménye zárja a lemezt. De az albumon a nagy részt saját szövegekre épülő szerzemények teszik ki. 
A Jamese, fennállása óta rangos fesztiválokra kapott meghívásokat (Művészetek Völgye – Harcsa Veronika udvar, Fishing on Orfű – Fonó színpad, Hétrétország fesztivál, Mom Park – Jazz Kert) valamint rendszeresen játszik budapesti és vidéki klubokban (Opus Jazz Klub, Metronóm Jazz Klub – Pécs, Búgócsiga – Sopron, stb). Nemrégiben pedig az oroszországi Veise Jazz Fesztiválra kaptak meghívást.

Molnár Emese - ének
Udvarhelyi Gábor - gitár
Éder Ferenc "Lá" - basszusgitár
Badics Márk - dob

*****

Jegyek online elővételben 1000 Ft-os, a koncert napján online és nyomtatott formában a helyszínen 1500 Ft-os áron kaphatóak.