07.19. péntek 20:00

Žagar

Hat év után új stúdióalbummal jelentkezik a Žagar. A Woods, Spirits & Sorcery című nagylemez május 3-án jelent meg; a zenekar életében újabb stílusváltást hozó és egyben új korszakot is nyitó LP-t három kislemez előzte meg. Az albumon olyan neves vendégzenészek szerepelnek, mint a spanyol vokalista Carmen Estevez, Gozlán Fatima ütős- és fuvolaművész és Barabás Lőrinc trombitás.
A Zságer Balázs vezette Žagar koncertjeit és albumait mindig a megújulás jellemzi. Az utóbbi pár évben több tagcsere és átalakulás után szinte teljesen eltávolodtak a popzenei formuláktól és sokkal inkább a pszichedelikus elektronikus zene felé fordultak. Rögtönzésekkel teli fellépéseiken mindig meglepetést okoznak a közönségnek, és az immár háromtagú zenekar gyakran vendégművészekkel egészül ki.  A zenei élményt állandóan megújuló, látványos képi világ teszi teljessé a koncertjeiken. Új lemezükön, a Woods, Spirits & Sorcery-n nagy szerepet kap a természet és a természetfeletti. A témaválasztás minden eddiginél szürreálisabb: indián diablerók, trópusi rituálék, éneklő gombák, révülő tigrisek. Mindehhez afrikai és dél-amerikai tribal ritmusvilág és keleti zenék meditatív szellemisége társul. Olyan különleges hangszerek jelennek meg a lemezen, mint az arab darbuka és djembe, vagy a perzsa ney és az afrikai balafon. Az LP limitált, sorszámozott vinylen is kijött a Théque Records gondozásában.
Az albumhoz eddig négy klip készült – a Ghost Orchid, a Mind Awake Body Asleep és az Anata Wa Watashi c. számokhoz egy-egy 360 fokos animált video, a Lost Tribes c. hipnotikus dalhoz pedig Kostil Luka rendezett egy nagyobb szabású pszichedelikus videót, a spanyol Carmen Estevez vendégszereplésével.

Early bird jegyek (limitált): 2000 Ft
Elővét: 2500 Ft
A koncert napján: 3000 Ft