július 08.-14.
július
14
HETEDIK NAP
Az online vásárlás lezárult 0
17:30 // Eddie Martin (UK) // 19:00 Ripoff Raskolnikov Band (A-H) // 20:30 Memo Gonzalez & The Özdemirs (USA-INT)
Eddie Martin (UK) one-man showja kivételes hangszeres tudásával és a Europian Blues Awards Az év szólóalbuma jelölésével lép a magyar közönség elé. 25 éves karrierje alatt a szakújságírók jelképesen a brit blues nagykövetévé választották, de a tenger túli blues számos rangos díjával is elismert művész. Ahogy a Blues in Britain méltatása fogalmazott:  harmonika- és a gitárjátéka a szigetország nemzeti blues-kincsei közé tartozik.
eddiemartin.comRipoff Raskolnikov (AUS-HUN) minden bizonnyal azon kortárs alkotók egyike, akik miatt a kelet-európai blues nemcsak egy hagyományos zenei műfaj, hanem a művészi önkifejezés mindannyiunkat megsebezni vagy éppen felemelni képes, eleven formája is. Ripoff dalszövegei sokszor a költészet közeléből szólalnak meg, muzsikája a nagy példaképek, John Lee Hooker, Tom Waits vagy Blind Willie McTell spirituális erejéből táplálkozik. Sokunk számára felejthetetlen, ahogy megtört magyarsággal (a Muzsikásnak is tisztelegve) az Azt gondoltam, eső esik, pedig a szemem könnyezik című nótát elénekli. A tiszteletbeli magyar bluesman ismételhetetlen művészetét és jelenlétét azonban kommentálni nem, csak megélni érdemes.
www.ripoffraskolnikov.comMemo Gonzalez a texasi roadhouse blues és a szájharmonika nehézsúlyú bajnoka. Az egyik legizgalmasabb élő amerikai blueselőadó saját műfaját a swing és rock 'n' roll hatásainak engedi kitenni. A Let's All Get Drunk And Get Tattooed című debütáló albuma óta eltelt húsz éveben a texasi fenegyerek nagyon sok hírességgel muzsikált együtt, Erkan Özdemirszel való szikrázó együttműködése a nemzetközi fesztiválok kedvencének számít. A Blueprint nevű angol blues-magazin egyszer úgy fogalmazott, hogy a zenéjük olyan „mint egy függőhíd a hurrikánban” – az V. ÓBUDAI BLUESFESZTIVÁLT egy ilyen erejű művészi jelenés zárja. Napijegyek elővételben kizárólag az online jegyrendszeren keresztül, 3000 Ft-os áron, továbbá a koncert napján a helyszínen, 3500 Ft-os áron kaphatóak. Hetijegy kizárólag online elővételben: 10.000 Ft
Az online vásárlás lezárult 0