KALOTASZEG augusztus 19.

Kalotaszegi Táncház // Kalotaszegi Banda, Berka Együttes

A színpompás viseletéről, faragott kapuiról és díszes fakazettás templomairól is nevezetes Kalotaszeg táncai és muzsikája kiemelt helyre kerültek a táncházmozgalomban. A Martin György néptánckutató munkásságából megismert virtuóz férfitánc, a kalotaszegi legényes, a jelenkori táncházak egyik igen látványos elemének számít: bravúros figuráit ma is olyan vehemenciával járják a fiatalok, mint az eredeti hagyomány virágzása idején.  A régi, kalotaszegi  zenészdinasztiákat egyre kevesebb muzsikus képviseli, a Fodor Sándor “Netit”, Varga István “Kiscsipást”, idősebb és ifjabb Toni Rudolfot valamint Berki Béla “Árust” felvonultató banda az utolsó adatközlőket gyűjti egy zenekarba. Ezért is számít különlegesnek, hogy a Kobuci táncházában a legelevenebben élő kalotaszegi muzsikára szórakozhatnak a kikapcsolódni vágyók. A Kalotaszegi Banda ezúttal közösen fog muzsikálni az est házigazdájával, az Erdőfű Zenekarral. A moldvai táncházat a Berka Együttes tartja.

A rendezvény az EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ programjának támogatásával valósul meg. 

Jegyek elővételben az online jegyrendszeren keresztül, valamint a helyszíni jegypénztárban 1000 Ft-os áron, továbbá normál jegyek a táncház napján online, illetve a helyszíni jegypénztárban, nyitvatartási időben, 1500 Ft-os áron kaphatóak.

Kérjük, ne feledd, hogy a hatályos jogszabályban foglaltak szerint a koncert kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal látogatható.
A védettségi igazolványt a beléptetéskor személyi igazolvánnyal (vagy útlevéllel) együtt be kell mutatnod a biztonsági szolgálat munkatársainak.
Ha nem rendelkezel érvényes védettségi igazolvánnyal, sajnos érvényes jeggyel sem tudsz bejutni a koncertre.
Tizennyolc év alatti vendégeink védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében, érvényes jeggyel, de védettségi igazolvány nélkül is látogathatják a koncerteket!
A védettségi igazolvány hiánya miatt jegyet visszaváltani nem tudunk.
Megértéseteket köszönjük.