ELSŐ NAP / 2018 július 23-24.

BÁRSZÉK-SZÍNPAD: REDBREAST WILSON, HUCKLEBERRY GUYS // FILMVETÍTÉS AZ ESERNYŐSBEN

Ingyenes

Az idén is számíthatunk az óbudai Esernyős Közösségi Tér vendégszeretetére, ami ezúttal a különleges és atipikus blues-hangszereket bemutató workshopok, a műfaj gyökereiről szóló, a blues hazai és tengerentúli történetét feltáró filmvetítések helyszíne lesz. Folytatódik a Bárszék-színpad hagyománya is.

*****

Július 23. 

Bárszékszínpad: 16:30 
A REDBREAST WILSON (HUN) Észak-Mississippi zenei hagyományait eleveníti fel, amikor a hillstomp boogie stílusában az amerikai vidék fülledt szórakozóhelyeinek, a juke jointoknak a hangulatát, így a 20-as 30-as évek delta blues zenéjét, modern hangzásvilágokkal ötvözi. www.facebook.com/sam.redbreast.wilso

Filmvetítés: 20:00
 
Live at Buddy Guy’s Legends - Junior Wells, Pistol Pete, Hubert Sumlin , Rod Piazza


*****

Július 24.

Bárszékszínpad: 16:00 
A szegedi HUCKLEBERRY GUYS (HUN) színpadképében a bőröndből készített lábdob, a szájharmonika hangosítására használt fém tölcsér vagy az „iskolai hangszórókból” épített Tesla Bassman erősítő tökéletesen illik a banda humoros, improvizatív delta blues zenéjéhez. www.facebook.com/HuckleberryGuys/A programok a Nemzeti Kulturális Alap Kulturális Fesztiválok Kollégiumának támogatásával valósulnak meg.