MÁSODIK NAP / 2018 július 24.

EC 70 - ERIC CLAPTON TRIBUTE BAND (HUN) // JAMES AND BLACK (USA) // BIG DADDY WILSON (USA-D)

EC 70 – Eric Clapton Tribute Band (HUN) - 17:30

Mr. Slowhand, azaz Eric Clapton, a „lassúkezű”  2015. március 30-án töltötte be 70. életévét, ennek a jeles és kerek évfordulónak tisztelegve állt össze egy estére az EC 70 nevű formáció, hogy Eric Clapton nagy ívű és igen sokrétű zenei pályájából megidézzen egy-egy jelentősebb korszakot. Ez az ünnepi koncert annyira jól sült el, hogy azóta több klub- és fesztiválfelkérésnek köszönhetően állandó együttessé kovácsolódtak. 
A zenekar repertoárján szerepel jó néhány Clapton-szerzemény, de vannak olyan dalok is, amelyeket nem ő írt, de általa váltak ismertté és népszerűvé. 

A banda tagjai –  Tóth János Rudolf, Fekete Jenő, Petendi Tamás, Kőmíves „Stone” András, Nagy Szabolcs, Pengő Csaba és Mezőfi „Fifi” István – egytől-egyig jól csengő- és ismert nevek a hazai blueszene palettáján. 

www.facebook.com/ec70band/

James and Black (USA) - 19:00

A 200A texasi James and Black (USA) duó zenéje a New Orleans és Memphis blues és soul tradícióiból táplálkozik. A kontinens-szerte koncertező zenekar eddigi albumait az autentikus, elmélyült dalszövegek és a Nina Simone világára is emlékeztető női vokál jellemzi leginkább, ami ezúttal az óbudai közönséget szólíthatja meg.

www.jamesandblack.org

Big Daddy Wilson (USA) - 20:30

Big Daddy Wilson (USA–D) és zenekara Észak-Karolina egyik dél-keleti parti városából és jelképesen is a Dél szívéből érkezik. A funk, a soul, a gospel és a country gyökereit a bluesban újragondoló MESTER élete és a zenéje elválaszthatatlanok egymástól. Nagyon szegény családból, a társadalmi ranglétra aljáról küzdi fel magát a világhírig. Pályáját gospel-énekesként kezdi, és talán ezért, ez az alkotói világ nagyon sokat tud a blues spirituális tartományairól. Karrierjét számtalan szakmai elismerés, tizenkét album és mára a világhír kíséri. A koncert különlegessége, hogy Mr. Wilson ezúttal a saját teljes zenekarával érkezik Óbudára.

www.bigdaddywilson.com

Jegyárak:
Elővételben: 3000 Ft
A koncert napján: 3500 Ft
Fesztjegy: 8000 Ft

Az elővételes jegyek és hetijegyek csak az online rendszeren keresztül kaphatóak, normál jegyek a koncertek napján, a helyszínen.

A programok a Nemzeti Kulturális Alap Kulturális Fesztiválok Kollégiumának támogatásával valósulnak meg.