3. NAP / 2019 július 24.

BIG DADDY WILSON (USA) // SIR OLIVER MALLY & PETER SCHNEIDER (A-D) // MO’ GIGS (HUN)

A fesztivál az NKA Kuturális Fesztiválok Kollégiuma támogatásával valósul meg.

17:30 Mo’ Gigs
19:00 "Sir" Oliver Mally & Peter Schneider
​20:30 Big Daddy Wilson

BIG DADDY WILSON (USA) Észak-Karolina egyik dél-keleti parti városából és jelképesen is a Dél szívéből érkezik. A funk, a soul, a gospel és a country gyökereit a bluesban újragondoló MESTER élete és a zenéje elválaszthatatlanok egymástól. Nagyon szegény családból, a társadalmi ranglétra aljáról küzdi fel magát a világhírig. Pályáját gospel-énekesként kezdi, és talán ezért, ez az alkotói világ nagyon sokat tud a blues spirituális tartományairól. Karrierjét számtalan szakmai elismerés, tizenkét album és mára a világhír kíséri. Szerencsére az óbudai közönség régi ismerősként üdvözli Mr. Wilsont és kivételes zenéjét.

www.bigdaddywilson.com
"SIR" OLIVER MALLY (AUT)  igazi "road-musician", a nemzetközi blues-szcéna egyik legtöbbet turnézó kiválósága. A Himalaya fesztiváltól a francia Blues au Chateau-ig járva a kontinenst, a Kobuciba is sikerült már egyszer-egyszer elcsábítani, arról nem is szólva, hogy az itthon is nagy népszerűségnek örvendő, szintén  osztrák származású blues-mester Ripoff Raskolnikov gyakori vendége. Legutóbbi albuma, a Shapeshifter pár héttel a megjelenés után előkelő helyezést ért el az Amazon Blues-listáján. Sir Olivert ezúttal egy német muzsikusbarátja Peter Schneider kíséri majd. 

https://sir-oliver.com/A Mo’ Gigs műfaji alapként a karcos, szikár, bluesos Hammond orgona alapú funk és soul muzsikát választotta. Világukra a “modern vintage” éthosz a jellemző: vagyis „térdig benne a ha­gyományban, de a fej és a szem mai”. ­ A formáció stílusában a nyers funk mellett új zenei elem a II. világháború előtti amerikai fekete népzenében gyökerező régi blues, benne az amerikai Dél fegyintézeteiben egykor énekelt börtön­ és munkadalok modern elektronikával, mai témákat feldolgozó szövegekkel aktualizált darabjai.
                   
Balahoczky István Pilu: basszusgitár, gitár, elektronika
Gál Csaba Boogie: elektromos és fémtestű gitár, ének
Gingl Zoltán: dob, elektronika
Vas Bence: orgona

Elővételi jegyek: 4000 Ft
A koncert napján: 4500 Ft
Fesztjegy: 15 000 Ft

Az elővételes jegyek és hetijegyek csak az online rendszeren keresztül kaphatóak, normál jegyek a koncertek napján, a helyszínen.