2. NAP / 2019 július 23.

THE RAGTIME RUMOURS (NL) // MUDDY SHOES (HUN) // THE MOJO (HUN)

A fesztivál az NKA Kuturális Fesztiválok Kollégiuma támogatásával valósul meg.

17:30 The Mojo
19:00 Muddy Shoes
20:30 The Ragtime Rumours

Old-school ragtime, gipsy-jazz és blues: ez a műfaji hármasság jellemzi a THE RAGTIME RUMOURS kivételes attitűdjét. Világukban mintha Tom Waits Django Reinharttal találkozna, és a műfajok legélesebb határterületei termékenyítenék meg egymást. “Rag 'n Roll” című albumukkal a tavalyi évben a kvartett rögtön elhozta EUROPEAN BLUES CHALLENGE első-díját, és nagy öröm, hogy az idén Óbudán is színre viszik a blues&roots integráló erejét.  

https://theragtimerumours.com/A Fekete Jenő alapította legendás blueszenekar, a MUDDY SHOES (HUN) jelentősége a hazai szubkultúrában felbecsülhetetlen. Olyan blues nagyságokat kísért a zenekar mint Louisiana Red, és megalakulása óta a műfaj ismeretlen arcait mutatta be a hazai közönségnek. Stílusuk a XX. század elejének akusztikus világától a nagyvárosi blues-on át igen tág keretek között mozog, de ma is minden nosztalgia nélkül szól hozzánk. 

https://facebook.com/Muddy-Shoes-Band-117168131720137/A Mojo Workings nevében a ’mojo’ feltehetően utalás Muddy Waters „Got My Mojo Working” c. híres blues sztenderdjére, de szélesebb értelemben egy hivatkozás is a blues zenészek által gyakran megénekelt mágikus tárgyra is.  A budapesti  együttes zenéjében a tradicionális blues, a hatvanas évek beat, country, jug világát ötvözi, esetenként jazzes, sajátos hangvétellel. Gyakran használnak itthon még kevéssé ismert, de másutt tradicionálisnak számító hangszereket: diddley bow-t, stompboxot, extra harmonikákat, hangzásvilágukban mégis a háromszólamú ének a legjellegzetesebb. Tavaly a "Long Step" c. albumuk nagy sikert elérve a norvég iTunes blues eladási listára, első helyen került fel.

http://themojo.hu/Elővételi jegyek: 4000 Ft
A koncert napján: 4500 Ft
Fesztjegy: 15 000 Ft

Az elővételes jegyek és hetijegyek csak az online rendszeren keresztül kaphatóak, normál jegyek a koncertek napján, a helyszínen.