4. NAP / 2019 július 25.

LITTLE G. WEEVIL feat. TÁTRAI TIBOR (HUN) // JAMBALAYA (HUN) // ÖLVETI BLUES BAND (HUN)

A fesztivál az NKA Kuturális Fesztiválok Kollégiuma támogatásával valósul meg.

17:30 Ölveti Blues Band
19:00 Jambalaya 
​20:30 Little G. Weevil feat. Tátrai Tibor

LITTLE G. WEEVIL avagy SZŰCS GÁBOR szellemisége és zenei világa több mint fél évtizede a fesztivál a szimbóluma is: hidakat teremtve köti össze a blues eredeti, tengerentúli és hazai kultúráját. A budapesti undergroundból indulva, kemény munkával hódította meg az amerikai blues-kultúra egyik legrangosabb elismerését, a memphisi INTERNATIONAL BLUES CHALLENGE ELSŐ DÍJát, majd a Blues Music Awardrs  „Az év akusztikus előadója” jelölésével tért vissza ismét Magyarországra. A hagyományos születésnapi nagykoncert leghíresebb vendége ezúttal TÁTRAI TIBOR lesz.  

https://gweevil.com/

A JAMBALAYA zenekar nevét New Orleans nemzeti ételétől kölcsönözte, mert a New Orleans-i hagyományos zenéből táplálkozik, arra az autentikus hangzásra törekszik. A saját szerzemények mellett stílushűen játszanak Bob Shad, Allen Toussaint, Junior Wells, Professor Longhair, Otis Redding, Dr. John, Chuck Berry, Johnny Adams dalokat is.  A banda különleges védjegye, hogy a hangszerelésében a választott stílushoz való ragaszkodva nem használnak szólógitárt. 

https://www.facebook.com/jambalayamusic/

Az Ölveti Blues Band 1989-ben alakult Amszterdamban. A kezdetekben utcán, majd egyre inkább kocsmákban játszották az általuk imádott és akkoriban igen népszerű bluest. 1990-ben a hazai politikai változásokban bízva hazatértek, és itthon folytatták a zenélést. Ebben az időszakban játszott a zenekarban Dorogi Barbara, Dr. Valter, Oláh Andor, akik évekkel később meghatározó alakjai lettek a magyar Blues életnek.
A zenekar excentrikus előadásmódjával állandó szereplője lett a nagy fesztiváloknak (Sziget, Efott, Hegyalja) és az ország Blues kocsmáinak. Ekkor íródott a "Pocsolyába léptem..." c. dal is, ami aztán a Takács Tamás DBB által vált ismertté országosan. A csapat pályafutása során megszámlálhatatlan fesztivál- és klubkoncertet adott Frankfurttól Fehérgyarmatig, Pécstől Suwalkiig, és számos tagcserét követően még mindig azt teszi, amit a legelején: hiteles, Rhythm and bluest játszik sodró lendülettel.
Ölveti László énekes szerepelt az RTL KLUB 2018-as X Faktor tehetségkutató élő műsorában.

https://www.facebook.com/Olveti.B.B/
Elővételi jegyek: 4000 Ft
A koncert napján: 4500 Ft
Fesztjegy: 15 000 Ft

Az elővételes jegyek és hetijegyek csak az online rendszeren keresztül kaphatóak, normál jegyek a koncertek napján, a helyszínen.