06.21. péntek 19:30

LAJKÓ FÉLIX // BRANKA TRIO

19:30 Branka Trio
20:30 Lajkó Félix

Lajkó Félix, avagy az ördög hegedűse, a Vajdaság Paganinije, a zabolázhatatlan hegedűvirtuóz mindig is különleges érzékenységgel hat a lélekre. Tehetségét és a zenéhez való elköteleződését már évtizedek óta élvezhetjük különböző formákban. Hallhattuk már szólóban, duóban, trióban, klasszikus és világzenei műfajban, hegedűn, citerán, fütyülve, suttogva, de révületet keltő trance-ben is. Idei évzáró koncertjén új kihívásokat keres és talál a muzsikában: új zenei szövet, új zenésztársak, új hangulatok. Lajkó Félix: Elsősorban zene... és az utolsóban is!

A fesztivál a az NKA Kulturális Fesztiválok Kollégiumának támogatásával valósul meg!

Félix Lajkó - hegedű
Attila Sidoo  - gitár
Endre Kertész - cselló
Tamás Czirják - dob
János Mazura - tuba
József Barcza Horváth - nagybőgőBásits Branka, a Junior Prima díjas énekesnő 2018-ban alapította meg saját Trio formációját legújabb
zenei ötletei megvalósításához. Branka magyar-szerb származású zenész, egy vibráló, színes személyiség és énekes. A színpadon hatalmas szenvedéllyel és erővel énekel, ugyanakkor képes olyan lágy és finom hangokra, melyek a legkeményebb szívig is elérnek. Az énekesnő édesapja szerb, édesanyja magyar, így ennek a két hagyománynak az ölelésében nőtt fel, a későbbiekben pedig ez a kettősség nem csak a mindennapjait és életét, hanem egész zenei világát is áthatotta. Új triója bár ezekből a tradíciókból, a szerb és a magyar népzenéből merítkezik, messzire viszi a hallgatót, a halandó világot feledtetve egy fel nem fedezett, izgalmas, érzésekkel, emlékekkel és örökérvényű igazságokkal teli absztrakt univerzumba, mindannyiunk lelke mélyére. Ebben az ’űrutazásban’ segítenek kiváló zenésztársai, Wertetics Szlobodán harmonikás és Czirják Csaba jazz-gitáros, akikkel külön-külön már évek óta zenél.Jegyek:
Early bird: 2500 Ft (limitált)
Elővételi jegyek: 3000 Ft
A koncert napján: 3500 Ft