06.19. szerda 17:00

KOBUCI 10. SZÜLETÉSNAP

A fesztivál negyedik, szerdai napja egyúttal a KOBUCI Kert óbudai megnyitásának pontosan 10. évfordulója is. A születésnap alkalmából egyfelől a kert történetét, vagyis a népzenétől a világzene felé vezető út történetét szeretnénk szimbolikusan végigjárni, másfelől a hely szellemiségéhez hűen visszaadni valamit az óbudaiaknak mindabból, amit évről évre tőlük kapunk.
A fesztivál talán legfontosabb eseményeként JÓTÉKONYSÁGI ESTET szervezünk, és két emblematikus zenekar közreműködésével az este teljes jegybevételét felajánljuk az óbudai Szent Margit Kórház javára. Mindkét zenekar, akinek a sorsa része lett a kert történetének (és fordítva), a népzenei és világzenei paletta állócsillaga.
A Magyar Örökség díjjal kitüntetett SZALONNA ÉS BANDÁJA hivatásként választotta a Kárpát-medence kultúrájának megőrzését és átörökítését. A műfaj meghatározó alakulataként a walesi hercegtől a legkisebb falvak közönségéig mindenkit lenyűgöznek muzsikájukkal.
FERENCZI GYÖRGY ÉS AZ 1SŐ PESTI RACKÁK műsorában összeolvad a magyar népzenei kultúra és a rock'n'roll forradalom szeretete. Zenei világuk archaikus és modern műfajok, hagyományok és egyszeri stílusok, egy kaloteszegi hajnali és Hendrix között közvetít.
Az Est fontos alkotórésze egy a kert történetéről készült fotóalbum bemutatója is. BELICZA LÁSZLÓ GÁBOR fotográfus klasszikus analóg technikával készült portrésorozata a kert mikrotársadalmáról, muzsikusok, stábtagos és a közönség együttműködéséről szól. (Az album példányainak eladásából származó összeg szintén a felajánlott jegybevételt erősíti majd.) A fotográfussal délután öt órától egy kerekasztalbeszélgetés keretében mutatjuk be a könyvet.
Gyertek, és ünnepeljetek velünk!

A fesztivál a az NKA Kulturális Fesztiválok Kollégiumának támogatásával valósul meg!

Jegyek online elővételben 2500 Ft-os, a koncert napján online és nyomtatott formában a helyszínen 3000 Ft-os áron kaphatóak.