KÜKÜLLŐ július 8.

Küküllő menti táncház // Szászcsávási Banda, Rézeleje

A Küküllő mente zenei és tánchagyományai a ‘90-es évek óta töretlen népszerűségnek örvendenek a táncházas világban és ebben a szászcsávási zenekarnak kiemelkedő szerepe van. A több muzsikus nemzedékre visszamenő Csányi és Mezei család tagjai közül már a második generációt ismerheti meg a magyarországi közönség, akik a virtuóz zeneiség mellett Küküllő mente táncaival is elkápráztatják a nagyérdeműt. Az általuk játszott régi típusú férfi tánc, a pontozó vagy a legutóbbi időkben populárissá vált mahala zenéje mára a táncházi mulatságok meghatározó részévé vált. Számos érv mellett, ezért is különleges alkalom élőben megtapasztalni a Szászcsávási zenekar muzsikáját a Kobuci Táncházban. A moldvai táncház házigazdája a Rézeleje zenekar.

A Rézeleje fanfárosok moldvai, erdélyi és román zenét játszó formáció. Hangzásviláguk a népzenéből merítkezik, de keveredik benne a ma élő “muzică populară” világa is. Repertoárjuk gerincét a moldvai táncházi zene képzi, de felcsendülnek dallamok egyéb magyarlakta területekről, vagy akár a Balkán távolabbi pontjairól is.
A zenekar tagjai: Antonovits Bence (alt szaxofon), Benke Róbert (dob), Békési László (tenor szaxofon), Bölcsföldi Bálint (harmonika), Udvardi Márton (trombita).

A rendezvény az EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ programjának támogatásával valósul meg. 

Jegyek elővételben az online jegyrendszeren keresztül, valamint a helyszíni jegypénztárban 1000 Ft-os áron, továbbá normál jegyek a táncház napján online, illetve a helyszíni jegypénztárban, nyitvatartási időben, 1500 Ft-os áron kaphatóak.

Kérjük, ne feledd, hogy a hatályos jogszabályban foglaltak szerint a koncert kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal vagy a védettséget igazoló applikációval látogatható.
A védettségi igazolványt (vagy a telefonos applikációt) a beléptetéskor személyi igazolvánnyal (vagy útlevéllel) együtt be kell mutatnod a biztonsági szolgálat munkatársainak.
Ha nem rendelkezel érvényes védettségi igazolvánnyal, sajnos érvényes jeggyel sem tudsz bejutni a koncertre.
Tizennyolc év alatti vendégeink védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében, érvényes jeggyel, de védettségi igazolvány nélkül is látogathatják a koncerteket!
A védettségi igazolvány hiánya miatt jegyet visszaváltani nem tudunk.
Megértéseteket köszönjük.