06.27. kedd 21:00

Koncertfilmek: Lukács Miklós / Kalász Banda // V. ÓVH

KALÁSZ BANDA ÉS LUKÁCS MIKLÓS - Kertmozival indítjuk az V. Óbudai Világzenei Hét programját! A filmeket HAJDU SZABOLCS rendezővel és stábjával készítettük a Zichy-kastély hátsó épületében, amelyeket június 27-én este a Kobuciban is megtekinthettek!

21:00 Kalász Banda – koncertfilm
A Kalász Banda ] megalakulása óta állandó vendége és alakítója a KOBUCI táncház-sorozatainak. Ifjú titánokból a középnemzedék egyik legfelkészültebb formációjává válva a negyedik albumuk a szívüknek legkedvesebb tájegység: Mezőség zenéjéből és zenéjéről szól. Ahogy ők fogalmaznak: „Ezzel a muzsikával tudjuk leginkább kifejezni magunkat, és bár nem éltünk ott soha, mégis muzsikálása közben érezzük magunkat ’teljesnek’, önazonosnak.”

22:00 Lukács Miklós Cimbiózis – koncertfilm
Lukács Miklós a kortárs cimbalomművészet egyik világviszonylatban is kivételes képviselője. A jazz olyan hírességeivel játszott együtt mint Charles Lloyd, Archie Shepp, Chris Potter vagy Uri Caine. Játékában a népzenétől Eötvös Péterig szinte minden egyesül, ami ebben a műfajban ma progresszív, ugyanakkor a tradíciókat megtartó és újraértelmező erő.

A belépés ingyenes. Gyertek!

A fesztivál az NKA Kulturális Fesztiválok Kollégiuma támogatásával valósul meg.