07.01. szombat 19:00

Boban Marković Orkestar // Ephemere // V. Világzenei hét

19:00 Ephemere
20:30 Boban Marković Orkestar

*****

Az Ephemere formáció alapítói egy női alkotópáros; Caussanel Izabella és Orbay Lilla. Zeneiségüket sajátos hangzásvilág jellemzi, melyben a mai fiatal generációk zenéje merészen ötvöződik a jazz és sanzon latinos világával. A repertoárjuk rendkívül színes. A saját dalok mellett jazz-standerdek, francia sanzonok hallhatók. Zenéjükben egyaránt jelen vannak világzenei hatások is. A szerzemények magyar, francia és angol nyelven szólalnak meg.

*****

A Kusturica-filmekről a legtöbbünknek Boban Marković ugrik be, és talán nincs is olyan kontinens, ahol ne ismernék a szerb trombitavirtuóz nevét, vagy legalábbis ne dúdolnák a dalait. Zenekara, a Boban Marković Orkestar több százezer eladott lemezzel büszkélkedhet, tízezrek követik örömzenélésüket bárhol is játszanak Európa-szerte.
„A balkáni rézfúvós zene egy olyan hangzásvilág, melyet különböző kultúrák formáltak, s amelynek európai és ázsiai gyökerei egyaránt vannak. A Boban Marković Orkestar zenéjében felfedezhetők a szerb, bolgár és cigány hatások, melyek keverednek a különböző európai zenei stílusokkal, a török, a zsidó és más etnikumok zenei tradícióival. Úgy is mondhatjuk, hogy világzenét játszunk, melynek alapja a tradicionális cigánymuzsika és az ősi balkáni blues. Ettől olyan egyedi az egész.” Írja maga a mester, Boban Marković.
Mrak, vagyis ’sötétség’ című legújabb lemezének anyagát mutatja be ezen a koncerten, melyet a magyar Fonó Budai Zeneház adott ki. A nemzetközi világzenei toplistát 4 hónapig vezette, ami eddig még nem fordult elő más albumokkal, a címadó dalból készült, Budapesten forgatott videóklip pedig nagy kedvence lett a rajongóknak. 

*****

Jegyárak:
Early bird: 4500 Ft
Kedvezményes elővétel: 5000 Ft
Normál jegyár: 6000 Ft

A fesztivál az NKA Kulturális Fesztiválok Kollégiuma támogatásával valósul meg.